Οι μεγάλες προβλέψεις του Νοστράδαμου και τα σενάρια για το 2018

Οι μεγάλες προβλέψεις του Νοστράδαμου και τα σενάρια για το 2018

Τι αναφέρει για τον Ντόναλντ Τραμπ και ποιες οι πιθανότητες μίας μάχης μεταξύ Ανατολής και Δύσης

Οι μεγάλες προβλέψεις του Νοστράδαμου και τα σενάρια για το 2018
Γεννήθηκε στη Γαλλία τον 16ο αιώνα. Πέθανε το 1566, αλλά το όνομά του εξακολουθεί να είναι «ζωντανό», προκαλώντας αίσθηση με τις προβλέψεις του, αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν συμβούν τα μεγαλύτερα τραγικά γεγονότα στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία. Ο Γάλλος αστροφυσικός Νοστράδαμος προέβλεψε τα μεγαλύτερα γεγονότα, αλλά οι προβλέψεις του δεν έχουν εξαντληθεί. Λίγα 24ωρα πριν πέσει το λυκόφως του 2017 και υποδεχθούμε το 2018, ο Νοστράδαμος γίνεται περισσότερο επίκαιρος από ποτέ, καθώς δύο ακόμα «καταστροφικές» προβλέψεις του, δείχνουν να έχουν δρομολογηθεί.

Πριν φτάσουμε στο «σήμερα», ας ρίξουμε μία ματιά στην «ταυτότητα αξιοπιστίας» του Νοστράδαμου. Ο Γάλλος αστροφυσικός, άγνωστο με ποια μέθοδο, προέβλεψε το θάνατο του βασιλιά Henry II, περιγράφοντας με δραματικό, όσο και ποιητικό τρόπο, κάθε λεπτομέρεια της άκρως σημαντικής για την εποχή εκείνη στιγμής.

Η πρόβλεψη ωστόσο, που συγκλόνισε την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα εκείνους που μελέτησαν τις γραφές του, ήταν η άνοδος του Αδόλφου Χίτλερ και όσα ακολούθησαν με την επιβολή του ναζισμού και τη μεγάλη καταστροφή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με τις εκατόμβες νεκρών.

Κλείσιμο
Ο Νοστράδαμος όμως, προέβλεψε και την ανακάλυψη της ατομικής βόμβας, η οποία δοκιμάστηκε από τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία, την ίδια περίοδο.

Πιο πρόσφατη πρόβλεψή του, ήταν το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Μία ενέργεια, που άλλαξε τον κόσμο και που εξακολουθεί να τον αλλάζει, ανοίγοντας τις πύλες σε ακόμη μεγαλύτερα δεινά, τα οποία φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί.

Φτάνοντας, λοιπόν, στο «σήμερα», οι αναλυτές των γραφών του Νοστράδαμου συνδέουν μία πρόβλεψή του με την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ
στην ηγεσία της υπερδύναμης Αμερικής. «Ο μεγάλος ξεδιάντροπος, άγριος φωνακλάς, θα εκλεγεί κυβερνήτης του στρατού, με την τολμηρότητα των ισχυρισμών του, η γέφυρα σπάει και η πόλη λιποθυμά από φόβο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όμως για το 2018, έχει και άλλο... Την εξασθενημένη Δύση. Μετά από δύο ανόδους και δύο πτώσεις, η Ανατολή θα αποδυναμώσει τη Δύση. Ο αντίπαλός της μετά από πολλές μάχες και κυνήγι στη θάλασσα, θα αποτύχει την κατάλληλη στιγμή. Οι αναλυτές αποδίδουν στην πρόβλεψη την ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ενώ από στο κάδρο εντάσσεται και η Κίνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης