Η επιλόχειος κατάθλιψη και οι τρόποι να την αντιμετωπίσουμε

Η επιλόχειος κατάθλιψη και οι τρόποι να την αντιμετωπίσουμε

Γράφει η Ελπίδα Γεωργακοπούλου Συμβουλευτική Ψυχολόγος - Ειδική Παιδαγωγός

Η κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη είναι δύσκολη, τρομακτική και σε ρουφάει... Αποτελεί μία περίοδο συνεχών αλλαγών στη διάθεση της εγκύου, όπου οι μεταπτώσεις της κυμαίνονται από συναισθήματα ενθουσιασμού μέχρι έντονο άγχος, ακόμα και κατάθλιψη. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι έγκυες γυναίκες θα παρουσιάσουν τις ίδιες μεταστροφές και με την ίδια ποικιλία και εναλλαγή. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, αφού όλα αυτά αποτελούν φυσιολογικά στάδια της εγκυμοσύνης και άμεση απόρροια όλων αυτών των σωματικών αλλαγών που συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα μέσα στο σύντομο διάστημα των εννέα μηνών.

Σκέψεις όπως... 
«δεν θα τα καταφέρω μέχρι το τέλος», «κάτι κακό θα συμβεί», «αισθάνομαι μόνη μου», «όλοι με έχουν εγκαταλείψει» είναι πολύ συχνές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πολλές φορές αυτό το παράπονο, το άγχος και η μελαγχολία μετατρέπεται σε θυμό όπου η εγκυμονούσα νιώθει ότι κανείς δεν την καταλαβαίνει και δεν της συμπαραστέκεται.

Διαβάστε περισσότερα στο Kontasou


ΣΧΟΛΙΑ (1)

Δρ Ελένη

Αρκεί να αποφύγετε την πολυετή υπερσυνταγογράφηση πολλαπλών βλαβερών εθιστικών ψυχοφαρμάκων από ψυχίατρους που προωθούν τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών, και της τσέπης τους...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190506205225_kid_burger-1280x720

Όσο πιο στρεσαρισμένοι είναι οι γονείς τόσο περισσότερο καταφεύγουν στην εύκολη λύση του πρόχειρου φαγητού βάζοντας τις βάσεις για την κακή διατροφική συμπεριφορά του παιδιού και την αύξηση του βάρους του