Ποια είναι τα αίτια και χαρακτηριστικά της «κρίσης πανικού»

Ποια είναι τα αίτια και χαρακτηριστικά της «κρίσης πανικού»

Η διαταραχή πανικού αποτελεί  αγχώδης διαταραχή, η οποία εμφανίζεται μέσα από αιφνίδιες, αναπάντεχες και επαναλαμβανόμενες προσβολές άγχους

Τα  τελευταία χρόνια κάνει όλο και περισσότερη αισθητή την παρουσία της ο όρος «κρίση πανικού» με αποτέλεσμα η αναφορά σε αυτήν να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος προσπαθεί αγωνιωδώς να προσαρμόζεται στους ιλιγγιώδεις ρυθμούς της σύγχρονης πραγματικότητας που τον θέλει να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και επιφυλακή άγρυπνο, αγχώδη και νευρωτικό "κυνηγό ευκαιριών" με στόχο την ανοδική κοινωνική κινητικότητα, την κοινωνικοοικονομική ανέλιξη και καταξίωση.  

Παύει πλέον να αποτελεί απλώς μια ανοίκεια και απρόσιτη με εμάς επιστημονική αναφορά σε μια "ψυχολογική διαταραχή", αλλά ως ένα πρόβλημα που απασχολεί και ταλανίζει ανθρώπους με τους οποίους συνυπάρχουμε, είναι γύρω μας, δίπλα μας. Τι σημαίνει ο όρος «κρίση πανικού»; Τι είδους διαταραχή είναι αυτή; Ποια είναι τα αίτια; Τα συμπτώματα; οι συνέπειες και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί; Σ αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε όσο το δυνατόν ορθές και κατατοπιστικές απαντήσεις.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά...

Η διαταραχή πανικού αποτελεί  αγχώδης διαταραχή, η οποία εμφανίζεται μέσα από αιφνίδιες, αναπάντεχες και επαναλαμβανόμενες προσβολές άγχους, δυσφορίας, δυσανασχέτησης, φόβου, αγωνίας και ενίοτε τρόµου. 

Διαβάστε περισσότερα στο Kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190614210455_sex_desire-1280x720

Τρεις ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στον/στην σύντροφό σας για να ξεπεράσετε τα «δύσκολα σημεία» που στέκονται εμπόδιο σε κάθε ζευγάρι και να ανακαλύψετε αυτό που πραγματικά τους διεγείρει