Olympia on the Rainbow: Kατασκήνωση για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού

Olympia on the Rainbow: Kατασκήνωση για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού

Η κατασκήνωση βασίζεται στη νέα μέθοδο Autism Movement Therapy (AMT), η οποία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει ως σκοπό να διδάξει μια μέθοδο επικοινωνίας και κινησιολογίας για παιδιά με αυτισμό και ειδικές μαθησιακές ανάγκες

Μια πρωτότυπη καλοκαιρινή κατασκήνωση διοργανώνεται στο Κατάκολο Ηλείας και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους από όλη την Ελλάδα, με αυτισμό, σύνδρομο Asperger και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Η κατασκήνωση βασίζεται στη νέα μέθοδο Autism Movement Therapy (AMT), η οποία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει ως σκοπό να διδάξει μια μέθοδο επικοινωνίας και κινησιολογίας για παιδιά με αυτισμό και ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Η πρώτη, πιστοποιημένη στην Ελλάδα, καθηγήτρια στη μέθοδο AMT, Cindi Triantos Trent, θα συντονίσει ομάδες παιδιών με αυτισμό ανάλογα με τις ηλικίες τους.

Η AMT αναπτύχθηκε από την Joanne Lara και συνδυάζει ένα δομημένο πρόγραμμα κινήσεων μέσω της μουσικής, συνδέοντας το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου σε ένα «ενοποιημένο εγκέφαλο» (interhemispheric integration), σε μια εκ νέου χαρτογράφηση γνωστικής προσέγγισης που αυξάνει σημαντικά την συγκέντρωση, εστιάζει στην ομιλία, τη γλώσσα και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ψυχαγωγική εκπαίδευση των παιδιών, την εύρεση νέων τρόπων έκφρασης μέσω της κίνησης και την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων τους με την υποστήριξη και την καθοδήγηση εξειδικευμένων συνεργατών (art therapist, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι κ.ά.). Τελικός στόχος είναι η αφύπνιση της φαντασίας τους μέσω της κίνησης, της μουσικής, των τεχνών και του παιχνιδιού.

Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων, οι γονείς των παιδιών θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, όπως μαθήματα yoga, Pilates, water aerobics, ακόμα και στις ίδιες δραστηριότητες με τα παιδιά, αν το επιθυμούν. Παράλληλα, μπορούν να παρακολουθήσουν ενημερωτικές ομιλίες για γονείς και θέματα που αφορούν τη Διαχείριση και Αρμονία Οικογενειακών Σχέσεων από εξειδικευμένους εισηγητές.

Το “Olympia on the Rainbow” summer camp, διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Πάρκο, που είναι ένας Εκπαιδευτικός Φορέας που προάγει τις τέχνες, τα γράμματα και τον Πολιτισμό μέσω βιωματικών προγραμμάτων και φιλοξενεί κάθε χρόνο περίπου 70.000 παιδιά. Αποτελείται από το Πάρκο στην Κερατέα, τον νέο Πολύχωρο Λυκαβηττού και το Πάρκο Οδυσσέας στο Κατάκολο Ηλείας

Φέτος, διοργανώνει την κατασκήνωση στο ξενοδοχείο Οδυσσέας, σε μια έκταση περίπου 8,5 στρεμμάτων, στο Κατάκολο Ηλείας , με το εξειδικευμένο προσωπικό του πανέτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς και τους μεγάλους του φίλους, ελπίζοντας να τους ανοίξει το δρόμο για ένα πιο ευχάριστο και αισιόδοξο μέλλον.

Η κατασκήνωση «Olympia on the Rainbow» θα διεξαχθεί από 21/08/2017 έως 30/08/2017 στο ξενοδοχείο «Οδυσσέας», στο Κατάκολο Ηλείας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26210-42190 και 6984998792.ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

misty-copeland-under-armour-607x360-sl

Οι αθλητικές κακώσεις συμβαίνουν κατά την ενασχόληση με αθλήματα σε κλειστούς ή ανοικτούς χώρους ή κατά την διάρκεια άσκησης. Είναι το αποτέλεσμα ατυχημάτων, αναποτελεσματικής προπόνησης, κακής χρήσης των ειδικών προστατευτικών συσκευών ή ανεπαρκούς διάτασης και προθέρμανσης.

meningitis-sl-NEW-SL

Στην παιδική ηλικία, πιο συχνά μας απασχολεί το ροχαλητό, η άπνοια, η ελάττωση της ακοής, συμπτώματα τα οποία κυρίως οφείλονται στα μεγάλα κρεατάκια, στις συχνές φλεγμονές των αμυγδαλών και στην παρουσία υγρού στα αυτιά, γνωστή ως εκκριτική ωτίτιδα

ipa98

Σχεδόν το 45% των ενηλίκων που ερωτήθηκαν από ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ δήλωσε ότι ένας γονέας, σύντροφος, παιδί, αδελφός ή αδελφή φυλακίστηκε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, περνώντας τουλάχιστον μια νύχτα στη φυλακή