Καριερίστριες «παγώνουν» τα ωάρια τους επειδή δεν μπορούν να βρουν έξυπνους άντρες

Καριερίστριες «παγώνουν» τα ωάρια τους επειδή δεν μπορούν να βρουν έξυπνους άντρες

«Δεν υπάρχουν αρκετοί απόφοιτοι γι' αυτές. Με απλά λόγια, πρόκειται για μια υπερβολική προσφορά εκπαιδευμένων γυναικών»

Δεν είναι λίγες αυτές οι γυναίκες, που ειδικά στη σύγχρονη εποχή, θέτουν τη μητρότητα στο περιθώριο και επιλέγουν να δοθούν ολοκληρωτικά στη δουλειά τους, αντί να δημιουργήσουν μία οικογένεια.

Αυτή, όμως, απ' ο,τι φαίνεται είναι η μισή αλήθεια, καθώς μία πρόσφατη τάση θέλει τις γυναίκες να... «παγώνουν» τα ωάρια τους, επειδή, δεν μπορούν να βρουν άντρες εξίσου επιτυχημένους μ' αυτές.

Οι ίδιες μάλιστα που επιλέγουν να το κάνουν αυτό, πληρώνουν μέχρι και 5,000 £, για να διατηρήσουν τα ωάρια τους φρέσκα σε περίπτωση που μελλοντικά, βρεθεί κάτι. 

Οι γυναίκες-καριερίστριες, χαρακτηρίζονται, από πρόσφατη έρευνα ως εναπομείνασες γυναίκες, οι οποίες προέρχονται από μία γενιά, όπου οι άντρες... εκλείπουν.

Το κύριο πρόβλημα αυτών των γυναικών, σύμφωνα με Αμερικανούς και Ισραηλινούς ερευνητές, είναι ότι δεν είναι σε θέση να βρουν εξίσου έξυπνους, επιτυχημένους άντρες, επειδή όλο και λιγότεροι άντρες επιλέγουν πια να εξελίξουν τις σπουδές τους.

Ερευνητές εξέτασαν 150 γυναίκες, οι οποίες επέλεξαν να επισκεφτούν βρετανικές κλινικές γονιμότητας, προκειμένου να «παγώνουν» τα ωάρια τους.

Η επικεφαλής της έρευνας, Marcia Inhorn, ανέφερε σχετικά με την πρακτική αυτή που όλο και περισσότερες γυναίκες τείνουν να επιλέγουν: 

«Δεν υπάρχουν αρκετοί απόφοιτοι γι' αυτές. Με απλά λόγια, πρόκειται για μια υπερβολική προσφορά εκπαιδευμένων γυναικών» και συμπληρώνει «στην Κίνα τις αποκαλούν "εναπομείνασες γυναίκες", ακούγεται ψυχρό και σκληρό, αλλά από δημογραφική άποψη μιλάμε για "αγνοούμενους άντρες" και γυναίκες που έχουν απομείνει». 

Ο καθηγητής ιατρικής και διευθυντής της Creatility Fertility στη Βρετανία, Geeta Nargund,  υποστηρίζει: «Οι γυναίκες μας λένε συχνά ότι παγώνουν τα αυγά τους επειδή οι άνδρες που συναντούν, αισθάνονται ότι απειλούνται από την επιτυχία τους και έτσι δεν θέλουν να δεσμευτούν και να δημιουργήσουν μία οικογένεια μαζί τους».

ΣΧΟΛΙΑ (79)

Μ.Κ.

Οι καριερίστριες γυναίκες όπως έστρωσαν έτσι να κοιμηθούν. Είχα μια τέτοια, η οποία ήταν φορτική, επειδή κατάλαβε την αξία του έγγαμου βίου και της οικογενειακής ζωής στα 35 της (με τη διαφορά όμως ότι αυτή θα όριζε κυρίως το σπίτι λες και το σπίτι είναι παράρτημα πολυεθνικής με αυτήν διευθύντρια). Την έστειλα με συνοπτικές διαδικασίες στο χρόνο (χωρίς ευτυχώς να δεσμευτώ ή να παντρευτώ, γιατί απλούστατα, γνωρίζοντας το χαρακτήρα μου, θα τη χώριζα). Επίσης, άλλο να βγάζει μια γυναίκα τα προς το ζην και άλλο να μου το παίζει επιτυχημένη, success story και απρόσκλητη συμβουλάτορας επαγγελματικής πορείας. Ακόμη και αυτή η περιβόητη Λαγκάρντ (κλασικό παράδειγμα καριερίστριας) παραδέχτηκε πως έκανε πολλά λάθη στο μεγάλωμα των παιδιών της λόγω της πορείας που επέλεξε στη ζωή της. Τέλος, δε, καλό είναι οι κοπέλες να είναι πιο προσήνεις, λιγότερο αυστηρές και πιο ευέλικτες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Η γυναίκα που δρα σαν άντρας ίσως τελικά να μην είναι και τόσο γυναίκα (για να το θέσω με μαλακό τρόπο). Η φύση όρισε οι γυναίκες να έχουν καμπύλες και ο άντρας γωνίες στη σωματική τους διάπλαση. Έτσι ομοίως και ο χαρακτήρας των γυναικών και των αντρών. Αυστηροί και ευθείς οι άντρες. Ευέλικτες και προσήνεις οι γυναικές. Τέλος, για την ιστορία, η κοπελιά, που έστειλα, αναλώθηκε σε γνωριμίες σε κοινωνικά δίκτυα ψάχνοντας να βρει κανένα θυματάκι για να την αποκαστήσει, όπως λέγαμε και στην παλιά Ελλάδα, αλλά είναι ήδη 37-38 και την κοροιδεύει ο ένας κι ο άλλος (απ'ό,τι και η ίδια μου λέει άλλωστε). Καλές οι καριέρες, κοπελιές μου, αλλά τα παιδιά δεν πρέπει να βγαίνουν μόνο από το σωλήνα με παγωμένα ωάρια και τα συναφή. Η οικογένεια και η γαλήνη του οικογενειακού βίου είναι ύψιστα δικαιώματα και δεν πρέπει να γίνονται ποτέ και με κανέναν τρόπο θυσία μπροστά στην οποιαδήποτε καριέρα. Και τα παιδάκια δεν πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να συλλαμβάνονται από αγνωστων στοιχειών πατέρες σε τράπεζες σπέρματος. Αυτά τα ολίγα.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΊΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ

ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ με ορμονικά προβλήματα που δεν μπορούν να βρουν άντρα. Κάνουν τα ωάρια τους παγάκια για να τα πιουν μετά μαζί με το ποτό και τα ψυχοφάρμακα τους.

Γρηγόρης

Εντάξει χαλάρωσε τώρα λίγο...

Παθούσα

Οι γυναίκες με μεγάλη προίκα ή καλή ακριβοπληρωμένη δουλειά, είναι οι πιο περιζήτητες νύφες. Βροχή τα "προξενιά" και οι προτάσεις από διαφόρους. Δυστυχώς οι Έλληνες είναι συμφεροντολόγοι και θα ψάχνουν γυναίκα να τους λύσει το οικονομικό τους. Την πάτησα μια φορά, επειδή ήθελα παιδιά. Για να συναινέσει στο διαζύγιο, του έδωσα οικονομικά ανταλλάγματα και πάλι τα ξόδεψε και μου ζητάει συνέχεια λεφτά πατώντας στα παιδιά. Ακόμα και από τα παιδιά τα ίδια ζήτησε λεφτά. Γι αυτό, όσες έχετε προίκα και λεφτά, να παντρεύεστε πλούσιους και αφήστε τους έρωτες. Καλύτερα συνοικέσια με κάποιον που σας ταιριάζει, όπως οι παλιοί για να μην μπλέξετε.

Προικισμένος

Οι γυναίκες με προίκα είναι περιζήτητες, και ειδικά σήμερα, κυρίως αυτές παντρεύονται... Ο λόγος είναι ότι αν κάτι πάει στραβά στο γάμο, δεν θα αρχίσουν να σου ζητάνε ότι έχεις και ότι δεν έχεις... Επιπλέον, ο άνδρας αισθάνεται πραγματικά γόης και βασιλιάς που επιλέχθηκε από μία τόσο σπάνια γυναίκα... Για τις υπόλοιπες που δεν υπάρχει προίκα, καλό θα είναι να επισκεφθούν ψυχίατρο ώστε να τις ανακουφίσει φαρμακευτικά από την αδυναμία τεκνοποίησης...!!!

Ναταλία

Γιατί καριερίστριες; Είναι αρνητικός χαρακτηρισμός. Δηλαδή άν η άλλη είναι έξυπνη, να πάει να βρει έναν μπούφο να καταστρέψει τα παιδιά της; Γιατί η πλούσια, έξυπνη, με καλή δουλειά, πρέπει να πέσει στον Ζιγ..ολό που στόχο έχει τα λεφτά της ή να μπει στον κύκλο της και να κάνει γνωριμίες. Πολλές φίλες μου την πάτησαν έτσι και τελικά τι κατάλαβαν; Μια πλούσια γυναίκα, αν δεν βρίσκει κάποιον της σειράς της, μπορεί να πάει σ' ένα ιατρικό κέντρο και να κάνει εξωσωματική. Τι τον θέλουν τον κάθε προικοθήρα...

ΓΙΩΡΓΟΣ................. (αναλυσε το).

δηλαδη, μετα θα τα βγαλουν απο την καταψυξξξ και θα κανουν εξωσωματικη....Το σπερμα που θα βρουν , θα ειναι προιον αυνανισμου...Δηλαδη,τα παιδια της φιλαργυρης εγωιστικης μ@λ@κι@$$.................

Αρχοντούλα

Οι άντρες μετράνε μέχρι τα 29,οι γυναίκες μέχρι τα 59

Άρχοντας

Ρατσιστικό και σεξιστικό εις βάρος των αντρών είναι το σχόλιό σου καλή μου. Είμαι 54 χρονών με δύο παιδιά που πιστεύω έχουν ανατραφεί σωστά από εμένα και τη σύζυγό μου, με αρκετές δυσκολίες και στερήσεις που είχαμε σαν γονείς στην προσπάθεια να προσφέρουμε στα παιδιά μας. Τώρα πια, καθώς περνούν σιγά - σιγά τα χρόνια, νοιώθουμε με τη σύζυγο μου μια εσωτερική γαλήνη και ηρεμία, που δεν συγκρίνεται με την ΔΗΘΕΝ ευτυχία και τα ψευτοχαμογελάκια των διακοπών σε "εξωτικά μέρη" και της διασκέδασης σε "ψαγμένα μαγαζιά" που προτάσσει το σύγχρονο lifestyle !

z.a

νουμερα , γεροντοκορες, που δεν βρισκουν αντρα, κατα τα προτυπα τους! οταν 40νταριζουν παρακαλουν τον οποιοδηποτε, αλλα που;; και γι αυτο καταληγουν στο αισχρο αυτο θεμα να καταψυξουν τα ωαρια τους μπας και καταφερουν καποιον!

@@

Γεροντοκόρες που δεν έμαθαν ότι η ευτυχία βρήσκεται στην οικογένεια και τα παιδιά. Ας πάνε καμία βόλτα με το γιότ ή τη Ferrari να ξεχαστούν.

κανενα αγχος

η εξελιξη τα λυνει απο μονη της. η επιλογη που εκαναν αυτες οι κυριες δεν ειναι βιωσιμη. αυτα τα ωαρια κατα πασα πιθανοτητα θα ξεχαστουν στην καταψυξη οσο αυτες θα καταληξουν με 10 γατες διαβαζοντας βιβλια φεμινισμου.

Ας κάτσουν με την καριέρα τους...

Αν οι γυναίκες καριέρας περνάνε καλά ας κάτσουν με την καριέρα τους. Βέβαια περνάει και ο χρόνος, που με τις γυναίκες είναι αμείλικτος όσον αφορά την τεκνοποίηση (ειδικά μετά τα 42-44). Πάντως οι περισσότερες γνωστές μου που λόγω καριέρας δεν τεκνοποίησαν, μου έχουν εκμυστηρευτεί ότι νοιώθουν άσχημα, έστω κι αν έχουν οικονομική άνεση και ποστάρουν στο Facebook χαμογελαστές φωτογραφίες από ταξιδάκια και μπαράκια για να προσποιηθούν ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ότι είναι ευτυχισμένες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

apelpisia-andras

Από τις νευρολογικές παθήσεις μόνο η ημικρανία έχει γενετικές ομοιότητες με μερικές ψυχικές παθήσεις συγκεκριμένα με τη ΔΕΠΥ, τη μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και το σύνδρομο Τουρέτ

proino-ksypnima

Το να ξεκινάμε την ημέρα μας αργοπορημένοι τρέχοντας να προλάβουμε τις υποχρεώσεις της ημέρας είναι μια ιδιαίτερα στρεσογόνα κατάσταση που γεμίζει τη μέρα μας μόνο με άγχος και επιβαρύνει μακροπρόθεσμα την υγεία του οργανισμού μας.