Βρέθηκε εξωπλανήτης που μπορεί να έχει ατμόσφαιρα άρα και ζωή!

Βρέθηκε εξωπλανήτης που μπορεί να έχει ατμόσφαιρα άρα και ζωή!

Εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια 

Ορισμένοι -ιδίως ο ένας- από τους επτά «γήινους» εξωπλανήτες, που περιφέρονται γύρω από το κοντινό άστρο Trappist-1 και οι οποίοι ανακαλύφθηκαν φέτος το Φεβρουάριο, είναι πιθανό να διαθέτουν ατμόσφαιρα εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, που βασίζονται σε προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Αν αυτό όντως συμβαίνει -και προς το παρόν οι επιστήμονες δεν έχουν τρόπο να το επιβεβαιώσουν- τότε αυξάνει η πιθανότητα να έχει αναπτυχθεί κάποια μορφή ζωής όλο αυτό το διάστημα που οι συνθήκες ευνοούν κάτι τέτοιο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Τσουανφέι Ντονγκ του Πανεπιστημίου Πρίνστον και της NASA, εκτιμούν ότι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι εξωτερικοί πλανήτες του συστήματος -που είναι μακρύτερα από το άστρο τους και τον καταστροφικό για την ατμόσφαιρα ηλιακό «άνεμό» του- είναι ικανοί να έχουν διατηρήσει την ατμόσφαιρά τους επί δισεκατομμύρια χρόνια, πράγμα που τους καθιστά δυνητικά κατοικήσιμους.

Όμως οι επιστήμονες υπογράμμισαν ότι, καθώς πολλοί παράγοντες είναι ακόμη αβέβαιοι, μία τέτοια εκτίμηση πρέπει να ληφθεί υπόψη με τη δέουσα επιφύλαξη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το σύστημα του Trappist-1 σε απόσταση περίπου 39 ετών φωτός στον αστερισμό του Υδροχόου, αποτελεί πλέον στόχο προτεραιότητας για την αναζήτηση ζωής, ιδίως ο έκτος κατά σειρά πλανήτης του, ο Trappist-1g, που θεωρείται ο πιθανότερος να διαθέτει κατάλληλη ατμόσφαιρα. Το μελλοντικό μεγάλο επίγειο τηλεσκόπιο «Τζέημς Γουέμπ» της NASA θα βοηθήσει σημαντικά για τη μελέτη του από το 2019.

Μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί περίπου 3.600 εξωπλανήτες διαφόρων μεγεθών και μορφών. Οι αστρονόμοι και αστροβιολόγοι αναζητούν κυρίως «γήινους» κόσμους, δηλαδή βραχώδεις και με ωκεανούς, αν και αυτό συνήθως δεν θεωρείται αρκετό για να αναπτυχθεί ζωή, εφόσον δεν υπάρχει επίσης κάποια ατμόσφαιρα. Στη Γη η ανάπτυξη πολύπλοκης και τελικά νοήμονος ζωής συνέβη μόνο όταν ο πλανήτης μας απέκτησε μια κατάλληλη ατμόσφαιρα σε βάθος χρόνου.

Στην περίπτωση του άστρου Trappist-1, ενός ερυθρού νάνου μεγάλου όσο ο Δίας, το οποίο έχει λάμψη 2.000 φορές πιο αχνή από τον Ήλιο μας, και οι επτά πλανήτες του που έχουν ανακαλυφθεί, έχουν μεγέθη παραπλήσια της Γης (από μικρότεροι κατά 25% έως μεγαλύτεροι κατά 10%). Πιστεύεται ότι τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς είναι βραχώδεις και υδάτινοι, ενώ -σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις- μερικοί μπορεί να έχουν και ατμόσφαιρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Κακοπροαίρετος

Κάποιοι πιστεύουν ακόμα στα νοσηρά παραμύθια των εβραίων,η παλαιά διαθήκη έλεγε ότι η γη είναι επίπεδη (και τα νερά τρέχουν από τις άκρες της) η παλαιά διαθήκη λένε ότι είναι θεόπνευστη και άρα είτε ο θεός δεν ξέρει τι του γίνεται είτε είναι απλά νοσηρές φαντασιώσεις κάποιων ηλίθιων εβραίων . Η επιστήμη επίσης έχει ανακαλύψει πάρα πολλά και έχει καταρρίψει αρκετούς μύθους της εβραϊκής μυθολογίας. Ας καταλάβει ο κόσμος ότι άλλο πράγμα είναι η πραγματικότητα και άλλο η μυθολογία και τα παραμύθια της θρησκείας ! Οι θρησκείες είναι άκυρες και πλέον κάθε άνθρωπος με λίγο μυαλό στο κεφάλι του το ξέρει βαθιά μέσα του άλλο αν τον βοηθά ή τον βολεύει να πιστεύει σε θεούληδες και αγιούς . Η επιστήμη προοδεύει , η θρησκεία παραμένει στα άρρωστα παραμύθια της και στις ηλίθιες βαρετές ανούσιες παραδόσεις της......

Άντε πάγαινε ρε

δε μπορείς να λύσεις μια απλή διαφορική και μιλάς για επιστήμη. Πήγαινε διάβασε κανένα blog να λέτε όλοι οι άσχετοι μεταξύ σας πόσο ανώτεροι είστε και άσε τις θρησκείες. Οι άλλοι έχουν τα χρήματα, τη μόρφωση και συνέχεια χιλιάδων ετών και πιστεύουν, και βγήκε ο Κίτσος από το κάτω Αχλαδοχώρι που δε ξέρει ποιος ήταν ο προπάππος του να μας πει για τις θρησκείες επειδή διάβασε ένα blog άσχετων άθεων.

JAMES WEBB

Το τηλεσκόπιο Τζέημς Γουέμπ δεν θα είναι επίγειο αλλά θα είναι ο διάδοχος του διαστημικού τηλεσκοπίου kepler! Θα εκτοξευτεί στο διάστημα το 2018 και θα έχει τεχνολογίες οπου θα μπορούν να εντοπίζουν ατμόσφαιρα και πολλά άλλα σε μακρυνούς εξωπλανήτες! Οσους κόκους άμμου έχουν ολες οι θάλασσες της Γης τόσοι είναι και οι εξωπλανήτες που μπορούν να φιλοξενήσουν ζωη μόνο στον γαλαξία μας σύμφωνα με πολλές επιστημονικές θεωρίες. Και αν υπολογίσουμε οτι οι γαλαξίες είναι αμέτρητοι τότε εμείς οι υποανάπτυκτοι της Γης που διαφωνούμε μεταξύ μας και πολεμάμε για αυτό που λέγεται ορυκτά καυσιμα -οικονομία- νόμισμα και συνοριακές γραμμές που μας κρατάνε σε επίπεδα ζούγκλας ενω θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε ενωμένοι σε δημιουργία αστροστόλου δημιουργώντας τις βάσεις για μελλοντικές αποικίες. ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΓΗ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΩΣ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΓΗ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΣΚΛΑΒΟΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ!

Μπράβο

Να στείλουμε μια αντιπροσωπεία με μαθήτριες λυκείου.

Jim

Το πιο απομακρυσμένο ανθρώπινο κατασκεύασμα είναι το Voyager 1 https://en.wikipedia.org/wiki/Voyager_1 Μετά από 40 χρόνια ταξιδιού (1977-2017) έχει φτάσει σε απόσταση 138 AU, δηλαδή περίπου 19 ώρες φωτός. Με αυτό το ρυθμό, στα 50 χρόνια από την εκτόξευση θα φτάσει τη μια μέρα φωτός. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι κάθε 50 ανθρώπινα χρόνια ταξιδεύει απόσταση ίση με αυτό που το φώς χρειάζεται μόνο μια μέρα, συνεπώς το έτος 732017 μ.Χ. θα φτάσει στον εξωπλανήτη!!! Ρεαλιστική επιστήμη, κατά τα άλλα!!

IXS ENTERPRISE

Ξύπνα αδερφέ εσυ στο 1977 του voyager ζεις ακόμα με την ασπρόμαυρη τηλεόραση? Τι συγκρίνεις? Εδω εχουμε προχωρήσει σε επεξεργαστές Qualcomms Snapdragon 835 10 νανόμετρων με 3 δις τρανζίστορ στο εσωτερικό τους! Το IXS Enterprise είναι το όνομα ενός θεωρητικού ταχύτερου-από-το-φως (FTL) διαστημοπλοίου σχεδιασμένο από τον επιστήμονα της NASA Δρ. Χάρολντ Γουάιτ, το οποίο αποκαλύφθηκε στο SpaceVision 2013, για τον σκοπό πραγματοποίησης ταξιδιού σε ταχύτητα δίνης. Το θεωρητικό αστρόπλοιο υποτίθεται ότι είναι μια τροποποιημένη εκδοχή της προώθησης Alcubierre. Ο Δρ. Γουάιτ χρησιμοποιεί τον παρεμβολέα πεδίου δίνης Γουάιτ-Τζουντέι στο πείραμα που πραγματοποιεί ώστε να αναπτύξει μια απόδειξη της θεωρίας ταξιδιού με ταχύτητα δίνης σε στυλ Alcubierre, αν είναι δυνατόν. Παρ'όλο που η θεωρία ήταν γνωστή από το 2013, το σχέδιο του IXS Enterprise έγινε γνωστό τον Ιούνιο του 2014 μετά από μια σειρά γεγονότων των ΜΜΕ τα οποία ανέφεραν το σχέδιο που ολοκληρώθηκε από τον Ολλανδό καλλιτέχνη Μαρκ Ρέιντμέικερ σε συνεργασία με τη NASA. Σύμφωνα με τον Ρέιντμεικερ, χρειάστηκαν πάνω από 1600 ώρες δουλειάς πάνω στο σχέδιο που δημιούργησε. Η ενέργεια που χρειάζεται για να τροφοδοτήσει την ταχύτητα δίνης, σύμφωνα με τον Γουάιτ, είναι περίπου η αρνητική (χρειάζεται αρνητική ενέργεια για να λειτουργήσει η προώθηση Alcubierre) ισοτιμία μάζας - ενέργειας του Βόγιατζερ 1, το οποίο ζυγίζει 700 κιλά. Χρησιμοποιώντας την εξίσωση E=mc2 τα - 700 κιλά μάζας γίνονται - 65 exajoule (-65 * 10^18) ενέργειας (αυτός ο αριθμός δεν είναι οριστικός κι είναι δυνατό να μειωθεί). Το πλοίο έχει δύο παχιά εξωτερικά δαχτυλίδια (για να μειωθεί η απαραίτητη ενέργεια), τα οποία παράγουν το πεδίο δίνης - συστολή του διαστήματος μπροστά του και διαστολή του διαστήματος στο πίσω μέρος του. Ο χώρος μέσα στα δαχτυλίδια βελιστοποιείται για να αντέχει κι άλλο χώρο για φορτίο, πλήρωμα κι εξοπλισμό. ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΤΟ CERN? ΔΕΝ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΦΑΓΩΘΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΖΩΗ? ΔΕΝ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΣΠΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ? ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΤΑ ΕΚΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ! ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ? ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΦΟΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΡΤΠΟΣΤΑΛ! ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΓΓΥΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΠΟΙΚΙΑ?ΣΙΓΑ ΜΗ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ!

Στο Cern δημιουργούν αντισωματίδια

και ξοδεύουν περισσότερη ενέργεια για να τα δημιουργήσουν από όση χρειάζεται για να δημιουργηθούν, και κοστίζει πανάκριβα. Πόσα τέτοια σωματίδια χρειάζεσαι? Πως θα τα αποθηκεύσεις? Η Σελήνη και ο Άρης που στοχεύουν, χωρίς να σημαίνει ότι ακόμα και αυτό είναι εύκολο ή θα γίνει, είναι "κοντά" και είναι βατοί στόχοι. Αφροδίτη και Ερμής θα σε ψήσουν ζωντανό λόγω ηλίου, και όλοι οι άλλοι πλανήτες θα σε ψήσουν ζωντανό λόγω ραδιενέργειας. Δία και μετά απλά δεν υπάρχει λόγος να πάει άνθρωπος εκτός και αν θέλει να ξοδέψει τη ζωή του κάνοντας βόλτα στο κενό, πανάκριβη βόλτα που να δω ποιος θα τη χρηματοδοτήσει. Ο Άρης και η Σελήνη είναι τα όρια της ανθρωπότητας εκτός και αν αλλάξει η φυσική και η βιολογία.

IXS ENTERPRISE

2 εβδομάδες θα χρειστούν ώστε να φτάσει εαν δεν το εχουν φτιαξει και δεν το εχουν στείλει εν αγνοια μας το IXS ENTERPRISE στον ποιο κοντινό αστέρα του Άλφα κεντάυρου οπου μην ξεχνάμε οτι προσφάτος ανακοίνωσαν για τον εξωπλανήτη proxima b που βρίσκετε στην κατάλλληλη τροχιακή απόσταση απο τον αστέρα-'Ηλιο του! 2 εβδομάδες με ταχύτητα δίνης και δεν το λεω εγώ. Αυτο το δήλωσαν σε επισημο επιστημονικό συνέδριο οπου μίλησε o εκπρόσωπος της NASA. Παρακαλώ δείτε το video με την επίσημη παρουσίαση πρώτα και μετά σχολιάστε. Τo video αναζητήστε το έτσι: Faster than Light: Warp Drive - SpaceVision 2013 ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ VIDEO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΝΕΥΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ: Is Warp Drive Physically Possible? ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ!!! ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τι με ενδιαφέρουν οι θεωρίες τους

και εγώ βγάζω θεωρία που θα είσαι εκεί σε ένα λεπτό. Και λοιπόν? Πρακτικά είναι αδύνατο. Αν διαβάζατε φυσική αντί για θεωρίες συνωμοσίας και θεωρίες επιστημονικής φαντασίας θα το ξέρατε.

ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ? ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΦΥΗ ΟΝΤΑ ΤΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΝΣΤΑΙΝ. Ο όρος θεωρία προέρχεται από τον αρχαιοελληνικό θεωρία, που σημαίνει θέαση και ενατένιση. Προτάθηκε, επίσης, η άποψη πως το θεωρία προέρχεται από τη λέξη θείον, αντανακλώντας έτσι την ιδέα της ενατένισης της θείας οργάνωσης του φυσικού σύμπαντος. Σε ό,τι αφορά στην επιστήμη, η θεωρία είναι τρόπος εξέτασης ενός πεδίου με ερμηνευτικά και προγνωστικά επαγωγικά συμπεράσματα. Ως στοιχειώδες καθήκον της φιλοσοφίας της επιστήμης θεωρήθηκε συχνά η οριοθέτηση των καλών ή επιστημονικών θεωριών από κακές, μη επιστημονικές. Στο απόγειο του λογικού θετικισμού, η ιδιαίτερα φορμαλιστική προσέγγιση στη θεωρία τη μεταχειρίστηκε με όρους αξιωματικών συστημάτων. Οι θεωρητικοί όροι αυτών των συστημάτων συνδέθηκαν στενά με ένα ιδιόμορφο λεξιλόγιο, που υποτίθεται ότι θα παρείχε το θεμέλιο για την εμπειρική έννοια. Μια λιγότερο φορμαλιστική και περισσότερο εννοιολογική προσέγγιση επιχείρησε ο Τόμας Κουν με το έργο του, δίνοντας έμφαση στην ανοικτή φύση της επιστημονικής δραστηριότητας, στην ευριστική αξία αναλογιών και μοντέλων, καθώς επίσης στην ελαστικότητα και τον ολισμό του συστήματος, θεωρώντας ότι η αυστηρά φορμαλιστική προσέγγιση οδηγούσε σε διαστρέβλωση το υποκείμενο. Στη λογική και τα μαθηματικά η θεωρία είναι ένα συνεκτικό σύστημα των πρωτογενών εννοιών, αξιωμάτων, και κανόνων, από τους οποίους είναι δυνατόν να κατασκευαστούν θεωρήματα. Είναι επίσης πρόταση ή σύνολο προτάσεων που προσφέρονται ως υποθετική ερμηνεία για ένα παρατηρηθέν φαινόμενο, μια κατάσταση πραγμάτων, ή ένα γεγονός. Από μια διαφορετική οπτική γωνία, λοιπόν, η θεωρία είναι μια αφήγηση του κόσμου πέρα από τα μετρήσιμα μεγέθη που προσφέρει η επιστήμη. Αγκαλιάζει ένα σύνολο αλληλοσυσχετιζόμενων ορισμών και σχέσεων που οργανώνουν την κατανόησή μας για τον εμπειρικό κόσμο με συστηματικό τρόπο. Για παράδειγμα είναι δυνατόν να διατυπώσουμε κάποια στατιστική σχέση ανάμεσα στη φτώχεια και την αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά η ερμηνεία τούτης της σχέσης πιθανώς απαιτεί τη χρησιμοποίηση θεωριών για τα κίνητρα των ανθρώπων ή διαφορετικών νοημάτων που προσαρτώνται στις αρχικές έννοιες φτώχεια και έγκλημα, ακόμη και των κοινωνικών περιορισμών που κρατούν τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού στη φτώχεια.

Αυτό λέμε...

θεωρητικά υπάρχουν όσες λύσεις θέλεις, αλλά πρακτικά είναι αδύνατες. Δε διάβασα τι έγραψες καν, αν δε καταλαβαίνεις δεν πειράζει.

Ellen Ripley

Απλά μόλις πάμε εκεί, παρακαλώ να μη κοιτάξουμε πάνω από τίποτα αυγά.

Αντι-μηδενιστής

Και οι προγονοί μας μέχρι τον 19ο αιώνα δεν πίστευαν ούτε ότι θα μπορούσαμε ποτέ να πετάμε ούτε θα φτάναμε στο φεγγάρι... :) Μην τα μηδενίζουμε όλα, απλά θα φτάσουμε εκεί όταν θα έρθει ένας νεο-Ανσταϊαν που θα κάνει άλλη μια θεωρητική (αρχικά) επανάσταση, και θα βρεί κάποιο άλλος είδος μεταφοράς που δεν υπόκειται στους περιορισμούς της μέγιστης ταχύτητας του φωτός, ή θα βρεί άλλες εξισώσεις που ισχύουν υπό άλλες συνθήκες/μεγέθη, μη γνώριμα ακόμα σήμερα (όπως παλαιότερα βρέθηκε ότι πολλές εξισώσεις της κλασσικής φυσικής δεν ισχύουν σε μή συγκρινόμενα με την καθημερινότητα μας μεγέθη). Ας μην γινόμαστε κλασσικοί (νέο-) Έλληνες και μηδενίζουμε τα πάντα, γιατί ποτέ δεν φανταστήκαμε/ονειρευτήκαμε ότι μια μέρα μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να πάμε ψηλότερα από εκεί που κατά μέσο όρο έχουμε ξεπέσει (οικονομικά, επιστημονικά, παραγωγικά).

@Αντι -μηδενιστής

Και εσυ,Δανιηλ ,εγκλεισον τους λόγους ,και σφραγίσουν το βιβλιον,έως του εσχατου καιρού τότε πολλοί θελους περιτρεχει(την γη),και η γνωσις θέλει πληθυνθη.Δανιηλ 12:4

ρε δεν πα να κάνεις τούμπες

από το ηλιακό σύστημα δε φεύγεις. Είναι αδύνατο, πως το λένε. Μετά τον Άρη το χάος. Όσα και καλά αισιόδοξα και να βρείτε να πείτε, οι αποστάσεις είναι απλά τεράστιες και η φυσική έχει νόμους και όρια.

Ιωάννης

Χριστός Ανέστη.

"Περιφέρεται γύρω από το κοντινό άστρο Trappist-1

39 έτη φωτός είναι κοντά? Το voyager 40 χρόνια και ούτε μια μέρα φωτός δεν έφτασε ακόμα. Η ανθρωπότητα δε θα φύγει ποτέ πέρα από τον Άρη, οι αποστάσεις είναι απλά τεράστιες. Δεν είναι καν θέμα τεχνολογίας, είναι θέμα φυσικής.

κοκορικος

Είσαι σιγουρος;

advouk77

Η Φυσικη ακομα ανακαλυπτεται...

Αυτά που χρειαζόμαστε τα ξέρουμε

Όπως οι βιολογικοί περιορισμοί και η ενέργεια που χρειάζεται. Απλά δε γίνετε, ξέχασε το. Αν το ψάξεις λίγο θα καταλάβεις γιατί είναι αδύνατο.

Ανθρωπίνος αδύνατο

Και το ανθρώπινο σώμα αν το ψαξεις λίγο θα καταλάβεις οτι είναι αδύνατο να δημιουργήθηκε απο τυχαία σειρά γεγονότων.

Θεωρία Δαρβίνου

Η θεωρία του Δαρβίνου που επικρατεί για την εξέλιξη των ειδών υποστηρίζει οτι προερχόμαστε απο την εξέλιξη των πιθήκων! ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ? ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝΕ Η ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΦΥΛΕΤΙΚΑ? ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΘΗΚΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΜΕ ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΣΧΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΞΑΝΘΟΙ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΟΔΕΡΜΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ? ΚΑΙ ΑΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΡΥΘΡΟΔΕΡΜΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ?

IXS ENTERPRISE

Το IXS Enterprise είναι το όνομα ενός θεωρητικού ταχύτερου-από-το-φως (FTL) διαστημοπλοίου σχεδιασμένο από τον επιστήμονα της NASA Δρ. Χάρολντ Γουάιτ, το οποίο αποκαλύφθηκε στο SpaceVision 2013, για τον σκοπό πραγματοποίησης ταξιδιού σε ταχύτητα δίνης. Το θεωρητικό αστρόπλοιο υποτίθεται ότι είναι μια τροποποιημένη εκδοχή της προώθησης Alcubierre. Ο Δρ. Γουάιτ χρησιμοποιεί τον παρεμβολέα πεδίου δίνης Γουάιτ-Τζουντέι στο πείραμα που πραγματοποιεί ώστε να αναπτύξει μια απόδειξη της θεωρίας ταξιδιού με ταχύτητα δίνης σε στυλ Alcubierre, αν είναι δυνατόν. Παρ'όλο που η θεωρία ήταν γνωστή από το 2013, το σχέδιο του IXS Enterprise έγινε γνωστό τον Ιούνιο του 2014 μετά από μια σειρά γεγονότων των ΜΜΕ τα οποία ανέφεραν το σχέδιο που ολοκληρώθηκε από τον Ολλανδό καλλιτέχνη Μαρκ Ρέιντμέικερ σε συνεργασία με τη NASA. Σύμφωνα με τον Ρέιντμεικερ, χρειάστηκαν πάνω από 1600 ώρες δουλειάς πάνω στο σχέδιο που δημιούργησε. Η ενέργεια που χρειάζεται για να τροφοδοτήσει την ταχύτητα δίνης, σύμφωνα με τον Γουάιτ, είναι περίπου η αρνητική (χρειάζεται αρνητική ενέργεια για να λειτουργήσει η προώθηση Alcubierre) ισοτιμία μάζας - ενέργειας του Βόγιατζερ 1, το οποίο ζυγίζει 700 κιλά. Χρησιμοποιώντας την εξίσωση E=mc2 τα - 700 κιλά μάζας γίνονται - 65 exajoule (-65 * 10^18) ενέργειας (αυτός ο αριθμός δεν είναι οριστικός κι είναι δυνατό να μειωθεί). Το πλοίο έχει δύο παχιά εξωτερικά δαχτυλίδια (για να μειωθεί η απαραίτητη ενέργεια), τα οποία παράγουν το πεδίο δίνης - συστολή του διαστήματος μπροστά του και διαστολή του διαστήματος στο πίσω μέρος του. Ο χώρος μέσα στα δαχτυλίδια βελιστοποιείται για να αντέχει κι άλλο χώρο για φορτίο, πλήρωμα κι εξοπλισμό.

Άντε πάλι

δεν είναι θέμα τεχνολογίας άνθρωπε μου, είναι θέμα φυσικής. Κάτσε και άκουσε ότι θεωρίες θέλεις, αν δεν αλλάξουν οι νόμοι της φυσικής και η βιολογία πέρα από τον Άρη δε φεύγεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sxeseis

Πολλές φορές, το δύσκολο δεν είναι να βρούμε την αγάπη μέσα σε μια σχέση αλλά να μπορέσουμε να την αντέξουμε και να την αποδεχτούμε