Δεν θα πιστέψετε τι έφτιαξε αυτή η Αμερικανίδα με... 13.000 ξεχασμένα κέρματα

Δεν θα πιστέψετε τι έφτιαξε αυτή η Αμερικανίδα με... 13.000 ξεχασμένα κέρματα

Ιδού πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα μονόλεπτα και δίλεπτα που σας περισσεύουν

Δεν θα πιστέψετε τι έφτιαξε αυτή η Αμερικανίδα με... 13.000 ξεχασμένα κέρματα
Η Τόνια Τούνερς είναι από το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Ως Αμερικανή, είναι θιασώτης του DIY (do it yourself - κάνε το μόνος σου). Είχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αντικατάστασης του παρκέ σ' ένα δωμάτιο του σπιτιού της. Κατέληξε σε μια ευφυή -πραγματικά ευφυή- λύση. 



Κλείσιμο
Και μας έδωσε ιδέα τι να κάνουμε αν βρούμε ένα σωρό κέρματα, ξεχασμένα σε μια ντουλάπα του δικού μας σπιτιού.
   

Η Τόνια συγκέντρωσε και κατέταξε, αναλόγως του μεγέθους και του χρώματος, 13.000 κέρματα (συνολικής αξίας 130 δολαρίων). Προμηθεύθηκε κόλλα (δέκα μπουκάλια κόλλα Elmer), στόκο, σοβά και εποξική ρητίνη (ακριβή, όμως).


   
Στρώθηκε στη δουλειά. «Ξεκίνησα με το να μετρήσω το εμβαδόν, να βρω το κέντρο» αφηγήθηκε. Στη συνέχεια, χάραξε έναν άξονα, ως οδηγό. Άρχισε να τοποθετεί τα κέρματα χωρίς να έχει κατά νου ένα συγκεκριμένο διακοσμητικό σχέδιο, εναλλάσσοντας την πλευρά (άλλα, «κορώνα», άλλα, «γράμματα», για οπτική αντίθεση): «Ξεκίνησα με ρόμβους, μου άρεσε αυτό που είδα, και συνέχισα» είπε στο Bored Panda.



Σε διάστημα λίγων μηνών, το όραμά της ήταν πραγματικότητα. Την καθυστέρησε το ένα από τα σκυλάκια της -ακούει στο όνομα «Μπελάς»- που έκανε συχνά τα κακάκια του πάνω στα κέρματα.

   
Το πάτωμα είναι όμορφο. Από μακριά, δεν συνειδητοποιείς ότι είναι στρωμένο με κέρματα. Και «αξίζει και την τελευταία δεκάρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης