Το σεξ σκοτώνει τη φιλία; Πόσα άλλαξαν από το '70 έως το '80...

Το σεξ σκοτώνει τη φιλία; Πόσα άλλαξαν από το '70 έως το '80...

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα της έρευνας των κοινωνιολόγων - Πώς αντιδρά κάποιος όταν αισθάνεται ερωτική έλξη για τον ή την κολλητή του;

Το σεξ σκοτώνει τη φιλία; Πόσα άλλαξαν από το '70 έως το '80...
Στη δεκαετία του '70, οι κοινωνιολόγοι θεωρούσαν ότι η φιλία μεταξύ ατόμων του αντίθετου φύλου, χωρίς να μεσολαβεί σεξ, ήταν κάτι σαν ανωμαλία. 

Η πραγματικότητα όμως ήρθε να βάλει τα γυαλιά στην επιστήμη. Στη δεκαετία του '80, αμερικανική μελέτη έδειξε ότι μόλις το 30% των ερωτηθέντων δήλωναν ότι, για τους φίλους τους , άτομα του αντίθετου φύλου - δεν κάνουν ανάρμοστες  σκέψεις. Το συμπέρασμα ήταν πως είναι εφικτή η πλατωνική φιλία. Όμως, δεν θα ήταν καλύτερα αντί για ένα one night stand με άγνωστο, να προτιμήσει να βάλει κανείς στο κρεβάτι του τον φίλο του; 

Η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται κατά αυτής της λύσης: Όχι σεξ με τον καλύτερο φίλο γιατί αργά ή γρήγορα, η φιλία θα τελειώσει.

Κλείσιμο
Εάν όμως δύο φίλοι επιλέξουν αυτή την λύση αλλά θέλουν να διατηρήσουν τη φιλία τους , τότε θα πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένους κανόνες:
1. Το σεξ μεταξύ φίλων θα πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή. Οι φίλοι μπορούν δηλαδή να καταλήξουν στο κρεβάτι μόνο όταν δεν είναι στεναχωρημένοι. Γιατί όταν ο ένας από τους δύο είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δεν σημαίνει ότι την ώρα των ερωτικών παιχνιδιών θα είναι ο εαυτός του. 
 2. Σεξ με τον καλύτερο φίλο σας δεν σημαίνει ότι θα πρέπει στη συνέχεια να εκμεταλλευτείτε την κατάσταση. Τα πάντα θα πρέπει να παραμείνουν ίδια , όπως πριν,  μόνο που εφεξής θα ξέρετε το φίλο σας.... μέσα κι έξω.
3. Αν θέλετε να το κάνετε απλά και μόνο για να ικανοποιήσετε τις ορέξεις σας και να μην τρέχετε δεξιά κι αριστερά, θα πρέπει να ξέρετε ότι, μόλις ο φίλος σας βρει κάποια για να κάνει σχέση, τότε  θα σταματήσει να έχει ερωτική σχέση μαζί σας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης