Έρευνα Χάρβαρντ: Τα 10 γνωρίσματα που έχουν οι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι

Έρευνα Χάρβαρντ: Τα 10 γνωρίσματα που έχουν οι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι

Διαπιστώθηκε ότι είχαν διαφορετική συμπεριφορά από το μέσο όρο

«Το να είσαι κανονικός, είναι ο ιδανικός στόχος του αποτυχημένου», ανέφερε κάποτε ο Ελβετός ψυχολόγος Carl Jung. Αυτό ακριβώς έρχεται να επιβεβαιώσει έρευνα του Harvard Business School  
σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι που έχουν βιώσει μεγάλες και μακράς διάρκειας επιτυχίες έχουν διαφορετικές συνήθειες και συμπεριφορές από έναν συνηθισμένο άνθρωπο.

Οι ερευνητές μελέτησαν αυτό το φαινόμενο με συνεντεύξεις και αξιολόγησαν διάφορους επαγγελματίες, οι οποίοι μετρούν στο ενεργητικό τους πολλές και μεγάλες επιτυχίες. Αυτό που προέκυψε είναι ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν καταφέρει μεγάλα και μακράς διάρκειας επιτεύγματα στη ζωή τους, είχαν τελείως διαφορετικές συνήθειες και συμπεριφορές από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Ποιες είναι αυτές οι συνήθειες και συμπεριφορές σύμφωνα με την έρευνα;

1. Είναι παθιασμένοι

Η Jane Goodall έφυγε από το σπίτι της στην Αγγλία και μετακόμισε στην Τανζανία σε ηλικία 26 ετών για να αρχίσει να μελετάει χιμπατζήδες. Η ίδια αφιερώθηκε πλήρως σ’ αυτό και ενέπνευσε και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. Οι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν έχουν μόνο ενδιαφέροντα, έχουν πάθη, και αφοσιώνονται ολοκληρωτικά σ’ αυτά.2. Κολυμπάνε ενάντια στο ρεύμα

Υπάρχει λόγος που οι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι τείνουν να είναι λίγο διαφορετικοί. Για να είστε πραγματικά επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα πάθη και τις αξίες σας, ανεξάρτητα από το κόστος. Αρκεί να σκεφτείτε αυτό που ο κόσμος θα είχε χάσει αν ο Bill Gates ή ο Richard Branson αποφάσιζαν να κάνουν ασφαλείς επαγγελματικές κινήσεις και παρέμεναν στα σχολεία τους ή αν ο Stephen King δεν είχε περάσει κάθε ελεύθερο δευτερόλεπτο που είχε για να γράφει μυθιστορήματα. Το να κολυμπάτε ενάντια στο ρεύμα, σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να αναλάβετε και κινδύνους.

3. Τελειώνουν αυτό που αρχίζουν

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι μια μεγάλη ιδέα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, αν δεν εκτελεστεί από κάποιον. Οι πιο επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι φέρνουν τις ιδέες τους σε πέρας και γνωρίζουν καλά ότι ένα όραμα παραμένει ασήμαντο μέχρι να ενεργοποιηθεί.

4. Είναι ανθεκτικοί

Οι άνθρωποι που είναι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι σε μακροπρόθεσμη βάση, έχουν μάθει να κάνουν λάθη, να μοιάζουν σαν ηλίθιοι, και να προσπαθούν ξανά και ξανά. Σε μια πρόσφατη μελέτη στο Κολέγιο William & Mary, οι ερευνητές διεξήγαν συνεντεύξεις σε πάνω από 800 επιχειρηματίες και διαπίστωσαν ότι οι πιο επιτυχημένοι απ’ αυτούς είχαν δύο κρίσιμα στοιχεία: ήταν φοβεροί στο να φανταστούν την αποτυχία, και έτειναν στο να μην τους νοιάζει τι πίστευαν οι άλλοι άνθρωποι γι αυτούς. Με άλλα λόγια, οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες έβλεπαν την αποτυχία ως ένα μικρό και απαραίτητο βήμα στη διαδικασία για την επίτευξη των στόχων τους.

5. Δίνουν προτεραιότητα στην υγεία τους

Όσο και αν δεν το πιστεύετε, υπάρχει ένα ισχυρός δεσμός μεταξύ της υγείας σας, της ευτυχίας και της επιτυχίας. Καθημερινές συνήθειες όπως ένας καλός ύπνος, (καταπολεμά το στρες, βελτιώνει τη συγκέντρωση και είναι απαραίτητος για τη την καλή διάθεσή), μία υγιεινή διατροφή (βοηθά στη συγκέντρωση), και μία εντατική άσκηση (σημαντική για τα επίπεδα ενέργειας και εμπιστοσύνης), συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία και στην ευτυχία του ανθρώπου.6. Δεν στέκονται σε προβλήματα

Οι επιτυχημένοι και χαρούμενοι άνθρωποι δε δίνουν δεκάρα για τα προβλήματα που βρίσκονται στο δρόμο τους, καθώς πιστεύουν ότι είναι πιο αποτελεσματικοί όταν επικεντρωθούν στις λύσεις. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι μ’ αυτό τον τρόπο, με την εστίαση δηλαδή σε ενέργειες που βελτιώνουν και δίνουν λύσεις σε προβλήματα, δημιουργείται μία αίσθηση προσωπικής αποτελεσματικότητας που παράγει θετικά συναισθήματα και βελτιώνει την απόδοση.

7. Γιορτάζουν τις επιτυχίες των άλλων ανθρώπων

Οι ανασφαλείς άνθρωποι αμφιβάλλουν συνεχώς για τη σημασία τους, και εξαιτίας αυτού, προσπαθούν να κλέψουν τα φώτα της δημοσιότητας και να επικρίνουν τους άλλους, προκειμένου να αποδείξουν την αξία τους. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση, από την άλλη πλευρά, δεν ανησυχούν για την αξία τους, καθώς έχουν επενδύσει στη σημασία της αυτο-αξίας τους εσωτερικά, γεγονός που τους επιτρέπει να δούν όλα τα θαυμάσια πράγματα που άλλοι άνθρωποι έχουν καταφέρει.8. Ζουν έξω από τα καθιερωμένα

Οι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν φτάσει εκεί που βρίσκονται ακριβώς επειδή σκέφτονταν διαφορετικά απ’ άλλους ανθρώπους. Ενώ οι άλλοι άνθρωποι έχουν εξασφαλίσει μία άνετη και ασφαλή ζωή, οι επιτυχημένοι άνθρωποι βρίσκονται εκεί που βρίσκονται γιατί αμφισβητούν και ρισκάρουν, εκθέτοντας μονίμως τον εαυτό τους σε νέες ιδέες.

9. Είναι ανοιχτόμυαλοι

Το να συναναστρέφεστε με ανθρώπους διαφορετικούς από εσάς και να προσπαθείτε να τους επιβάλλετε τις δικές σας απόψεις, είναι λάθος. Οι επιτυχημένοι και παράλληλα χαρούμενοι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι κάθε καινούρια επαφή παρέχει μια ευκαιρία για ανάπτυξη. Θα βοηθούσε αν μπαίνατε στη θέση του άλλου ατόμου και καταλάβετε πως η οπτική τους είναι λογική (τουλάχιστον, σε αυτούς). Ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε το μυαλό σας ανοικτό, είναι να προσπαθήσετε να κρατήσετε τουλάχιστον ένα ενδιαφέρον ή χρήσιμο πράγμα από κάθε συνομιλία που έχετε.10. Δεν αφήνουν κανέναν να περιορίσει τη χαρά τους

Όταν η αίσθηση της ευχαρίστησης και της ικανοποίησης σας εξαρτάται από τη σύγκριση του εαυτού σας με τους άλλους, δεν είστε πλέον κύριοι του εαυτού σας και της δικής σας ευτυχίας. Οι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι αισθάνονται καλά για κάτι που έχουν κάνει οι ίδιοι, δεν αφήνουν τις απόψεις ή τα επιτεύγματα του καθενός να επηρεάσουν τη ψυχολογία τους. Ανεξάρτητα από το τι σκέφτονται οι άνθρωποι για σας σε κάθε δεδομένη στιγμή, ένα πράγμα είναι σίγουρο - ποτέ δεν είστε τόσο καλοί ή κακοί όσο λένε ότι είστε.


ΣΧΟΛΙΑ (37)

CHRISTOS

Το τι θεωρεί κανείς ως επιτυχία, είναι σχετικό...και υποκειμενικό. Πχ, ο άλλος χτες ελεγε, πως το να εισαι πορνοσταρ, ειναι επιτυχια. Ομως για πολλούς άλλους δεν είναι. Επιτυχία επαγγελματικά , δεν σημαίνει και ευτυχία γενικά. Ο κάθε άνθρωπος εχει τα βιωματα του. τον χαρακτηρα του , τις αρχες του.Επομενως,δεν μπορουμε να γενικευουμε.

ΟΚ

11) Δεν γράφουν μελέτες για τα χαρακτηριστικά των επιτυχημένων κι ευτυχισμένων ανθρώπων. 12) Δεν διαβάζουν άρθρα για τα χαρακτηριστικά των επιτυχημένων κι ευτυχισμένων ανθρώπων. 13) Τα 11 και 12 δεν ισχύουν για αυτούς που τα συνειδητοποιούν και τα σχολιάζουν! Αυτοί απλά παρατηρούν γιατί αυτά τα χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν σε ολους!

χα χα

πάνε να τα κάνεις αυτα στην Ελλάδα ή στην Αγγλία. Μαύρο φίδι που σε έφαγε.....!!!

χμ......

Με δυο λόγια ορίζουν ως επιτυχία την παντελή απουσία ελεύθερου χρόνου......

ρ

συμφωνω

Μπουρδες

Αυτη η ερευνα δεν εχει εφαρμογη στην Ελλαδα. Στην Ελλαδα χρειαζεται να εχεις connections με το δημοσιο ή συγγενεια με το αφεντικο σου... Και η επιτυχια ..ερχεται

jr_4433

Και τωρα γυρίστε στη δουλειά σας και μη ξεχάσετε τα κοινόχρηστα.

ILIAS

Επιτυχημενε...!

xan4625

Σιγά την έρευνα !!

πω ! ρε φίλε τρελάθηκα

σαν να μου περιγράφει το νεοέλληνα. ολόιδιος μιλάμε.

Ναι αλλά...

Η έρευνα δεν αναφέρει το ποιο σημαντικό, να έχεις τύχη.

Sniper

Έεετσι, για να έχεις κάπου να τα ρίξεις, looser, ε looser!

chrisAK

Δεν είναι τύχη όταν τα δίνεις όλα, δουλεύεις-κυνηγάς αυτό που οραματίζεσαι για να πετύχεις την ευκαιρία. Τύχη είναι μόνο στα λαχεία-τζόκερ κλπ.

...

Ούτε να διαβάζετε δεν ξέρετε! Η έρευνα δεν αφορά στο ΠΩΣ να γίνει κάποιος επιτυχημένος. Η τύχη δεν είναι συνήθεια ούτε συμπεριφορά, που είναι τα πράγματα που εξετάζονται στη συγκεκριμένη έρευνα.

Navaho

Η τύχη είναι σε ποσοστό 5%, η ικανότητα 95%. Όσοι δεν είναι ικανοί τα περιμένουν όλα από την τύχη !!! Και εννοείται ότι θα περιμένουν μια ζωή ...

@16:04

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΥΧΗ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.....................ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ, ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ Του το ζητησουμε.

ακριβως δηλαδη σαν

τους πολιτικους της Ελλαδας !!!......οσον αφορα το προσωπικο τους συμφερον

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης