Πώς συμπεριφέρονται αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-16 ετών στο διαδίκτυο

Πώς συμπεριφέρονται αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-16 ετών στο διαδίκτυο

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, στα κορίτσια αρέσει να χρησιμοποιούν smartphones, ενώ τα αγόρια προτιμούν υπολογιστές και κονσόλες παιχνιδιών - Tα κορίτσια τείνουν να επιλέγουν πιο συχνά μέλη της οικογένειας ή φίλους τους ως πηγή πληροφόρησης, ενώ τα αγόρια βασίζονται περισσότερο στο Διαδίκτυο για ειδήσεις

Πώς συμπεριφέρονται αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-16 ετών στο διαδίκτυο
Αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 8-16 ετών, συμπεριφέρονται πολύ διαφορετικά στο Διαδίκτυο, που σημαίνει ότι απαιτούνται διαφορετικές προσεγγίσεις, για να είναι ασφαλή, όπως προκύπτει από έρευνα Growing Up Online-Connected Kids, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Kaspersky Lab και το Ινστιτούτο "iconKids&Youth".

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, στα κορίτσια αρέσει να χρησιμοποιούν smartphones, ενώ τα αγόρια προτιμούν υπολογιστές και κονσόλες παιχνιδιών. Τα αγόρια είναι γενικά πιο πιθανόν να εθιστούν σε παιχνίδια στον υπολογιστή: Τα αναφέρουν πιο συχνά στη λίστα των καθημερινών τους online δραστηριοτήτων, ενώ τα κορίτσια επιλέγουν την επικοινωνία, μέσω κοινωνικών δικτύων και instant messengers. Αναφορικά με την προτιμώμενη μέθοδο επικοινωνίας τους, τα κορίτσια αναφέρουν πιο συχνά τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα, πράγμα το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη την αγάπη τους για τα smartphones.

Πιθανόν, όπως αναφέρεται στην έρευνα, λόγω της κοινωνικότητάς τους, τα κορίτσια τείνουν να επιλέγουν πιο συχνά μέλη της οικογένειας ή φίλους τους ως πηγή πληροφόρησης, ενώ τα αγόρια βασίζονται περισσότερο στο Διαδίκτυο για ειδήσεις. Τα αγόρια είναι, επίσης, πιο πιθανόν σε σύγκριση με τα κορίτσια να νομίζουν ότι ξέρουν πως να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και πως να προστατεύουν τον εαυτό τους, όταν βρίσκονται online.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα, τα αγόρια είναι λιγότερο συνεσταλμένα στο Διαδίκτυο από ό,τι τα κορίτσια: Παρέχουν πολλές προσωπικές τους πληροφορίες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και προσποιούνται ότι είναι μεγαλύτερα από ό,τι πραγματικά είναι. Προσπαθούν, επίσης να παρακάμψουν προγράμματα γονικού ελέγχου στις συσκευές τους και κρύβουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα από τους γονείς τους. Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, υπάρχει κάτι να κρύψουν, σύμφωνα με δική τους ομολογία, καθώς τα αγόρια σε σύγκριση με τα κορίτσια είναι πιο πιθανόν να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους.

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση kids.kaspersky.com. Πληροφορίες σχετικά με μία τεχνική λύση γι’ αυτά τα προβλήματα είναι διαθέσιμες στη σελίδα του KasperskySafeKids. Η Kaspersky Lab παρέχει, επίσης, σε φοιτητές και νέους επαγγελματίες την ευκαιρία να αναπτύξουν λύσεις που κρατούν τα παιδιά ασφαλή online. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διεθνή διαγωνισμό Talent Lab οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον ειδικό ιστότοπο academy.kaspersky.com/talentlab.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης