Οι έφηβοι που έχουν υψηλό δείκτη μάζας σώματος κινδυνεύουν με πρόωρο θάνατο ως ενήλικες

Οι έφηβοι που έχουν υψηλό δείκτη μάζας σώματος κινδυνεύουν με πρόωρο θάνατο ως ενήλικες

Η παχυσαρκία στην πρώιμη παιδική ηλικία θεωρείται παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές νόσους στην ενήλικη ζωή

Οι έφηβοι που έχουν υψηλό δείκτη μάζας σώματος κινδυνεύουν με πρόωρο θάνατο ως ενήλικες
Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) σχετίζεται άμεσα με τους πρόωρους θανάτους.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι όσο ψηλότερος είναι ο ΔΜΣ ενός εφήβου τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχει να πεθάνει πρόωρα ως ενήλικας - ακόμα και αν το βάρος του θεωρείται φυσιολογικό. Εφηβοι με υψηλό ΔΜΣ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο κίνδυνος αρχίζει να αυξάνεται όταν ο ΔΜΣ ξεπερνά το 24,9.

Ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων εφήβων έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες. Επί του παρόντος, ένας στους τρεις έφηβους στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ θεωρούνται υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας και η παχυσαρκία στην πρώιμη παιδική ηλικία θεωρείται παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές νόσους στην ενήλικη ζωή.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ακόμη και εκείνοι με ΔΜΣ που θεωρήθηκε «φυσιολογικός» - μεταξύ 18,5 και 24,9 - κατά τη διάρκεια της εφηβείας διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν καρδιακό επεισόδιο ή εγκεφαλικό μετά τα 40 τους.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης