Ποια είναι τα 6 καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για το σώμα σου!

Ποια είναι τα 6 καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για το σώμα σου!

Απλές συμβουλές που θα βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα ζωής σας

Ποια είναι τα 6 καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για το σώμα σου!
Δεν χωρά αμφιβολία, πως με τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας, αμελούμε να φροντίσουμε το σώμα μας όπως πρέπει. Δείτε 6 καλές συμβουλές για την φροντίδα του σώματος αλλά και του μυαλού μας.


1. Μην σκέφτεστε τη γυμναστική ως «αγγαρεία».

Κλείσιμο



Προσπαθήστε να μετατρέψετε την άσκηση σε διασκέδαση, πηγαίνοντας για τρέξιμο με φίλους σε όμορφες τοποθεσίες. Δείτε τη γυμναστική ως γιορτή!



2. Προτιμήστε τη μαύρη σοκολάτα.



Όταν σας έρχεται διάθεση για γλυκό, προτιμήστε τη μαύρη σοκολάτα. Περιέχει φλαβονόλες, που ενισχύουν την υγεία της καρδιάς, ενώ όσο ψηλότερο είναι το ποσοστό κακάο που περιέχει, τόσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό της ζάχαρης. Επιπλέον, θα σας τονώσει την ενέργεια με την καφεΐνη που περιέχει.

3. Ενυδατώστε το δέρμα σας με βιταμίνη C.



Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα προσώπου με βιταμίνη C, η οποία έχει αντιγηραντική δράση, ενώ ενισχύει και το κολλαγόνο του δέρματος.



4. Κάντε διαλογισμό.



Καθαρίστε το μυαλό σας από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Συγκεντρωθείτε για λίγα λεπτά σε κάποια σκέψη, η οποία σας ηρεμεί και σας δημιουργεί θετικά συναισθήματα. Θα σας βελτιώσει αισθητά τη διάθεση και την ψυχολογία.



5. Ετοιμάστε ένα γεύμα αποκλειστικά με λαχανικά.



Όταν τα λαχανικά βρίσκονται στο πιάτο σας ως συνοδευτικό κάποιου άλλου φαγητού, τις περισσότερες φορές μένουν ανέγγιχτα. Ετοιμάστε κάθε μέρα ένα γεύμα μόνο με λαχανικά. Θα τα καταναλώσετε σίγουρα, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσετε και τις θερμίδες του γεύματος σας.



6. Κοιμηθείτε 7 ώρες την ημέρα.



Πληθώρα ερευνών έχει δείξει πως όσοι κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα είναι περισσότερο επιρρεπείς στην εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων. Όσο πιεσμένο και αν είναι το πρόγραμμα σας, μην αμελήσετε το απαιτούμενο 7ωρο του ύπνου σας.

Πηγή Oprah Magazine
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης