Άγχος στην εγκυμοσύνη; Να τι πρέπει να τρως για να σου φύγει!
Άγχος στην εγκυμοσύνη; Να τι πρέπει να τρως για να σου φύγει!
Για να μην προκληθεί πρόωρος τοκετός ή γέννηση λιποβαρούς μωρού
Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο PLOS ONE υποστηρίζει ότι οι γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης που δεν τρώνε ψάρι είναι πιο πιθανό να έχουν αυξημένα επίπεδα στρες –κάτι που μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό ή γέννηση λιποβαρούς μωρού.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Μ. Βρετανία και το Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέϊρο στη Βραζιλία ανακάλυψαν ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στο στρες κατά την εγκυμοσύνη και τη διατροφή της εγκύου, κυρίως σε ό,τι αφορά το ψάρι.
Για τις ανάγκες της έρευνας οι διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 9.500 γυναικών κατηγοριοποιήθηκαν σε πέντε διαφορετικά μοτίβα: παραδοσιακή διατροφή, διατροφή βασισμένη σε επεξεργασμένες τροφές, διατροφή με πολλά γλυκά και χορτοφαγική.
Μελετώντας τα στοιχεία οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που δεν έτρωγαν καθόλου ψάρια είχαν 53% περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλά επίπεδα στρες κατά την 32η εβδομάδα της κύησης, σε σχέση με όσες κατανάλωναν ψάρι τακτικά. Αν και δεν έχει αποδειχτεί, αυτό πιθανότατα οφείλεται στα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 που προσφέρει το ψάρι.
Διαβάστε περισσότερα στο faysbook.gr
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Μ. Βρετανία και το Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέϊρο στη Βραζιλία ανακάλυψαν ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στο στρες κατά την εγκυμοσύνη και τη διατροφή της εγκύου, κυρίως σε ό,τι αφορά το ψάρι.
Για τις ανάγκες της έρευνας οι διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 9.500 γυναικών κατηγοριοποιήθηκαν σε πέντε διαφορετικά μοτίβα: παραδοσιακή διατροφή, διατροφή βασισμένη σε επεξεργασμένες τροφές, διατροφή με πολλά γλυκά και χορτοφαγική.
Μελετώντας τα στοιχεία οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που δεν έτρωγαν καθόλου ψάρια είχαν 53% περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλά επίπεδα στρες κατά την 32η εβδομάδα της κύησης, σε σχέση με όσες κατανάλωναν ψάρι τακτικά. Αν και δεν έχει αποδειχτεί, αυτό πιθανότατα οφείλεται στα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 που προσφέρει το ψάρι.
Διαβάστε περισσότερα στο faysbook.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα