Δείτε την «αρχιτεκτονική τρέλα» που ετοιμάζουν Γάλλοι και Ιάπωνες στο Μονπελιέ

Δείτε την «αρχιτεκτονική τρέλα» που ετοιμάζουν Γάλλοι και Ιάπωνες στο Μονπελιέ

Το «White Tree» θα είναι έτοιμο το 2015

Δείτε την «αρχιτεκτονική τρέλα» που ετοιμάζουν Γάλλοι και Ιάπωνες στο Μονπελιέ
"White Tree" δηλαδή "Άσπρο δένδρο" πρόκειται να ονομαστεί το πρωτοποριακό συγκρότημα κατοικιών στο Μονπελιέ της Γαλλίας που θα κατασκευαστεί από Γάλλους και Γιαπωνέζους αρχιτέκτονες και θα έχει επιρροές και από τις δύο χώρες.

Το τεράστιο κτήριο ύψους 56 μέτρων θα έχει συνολικά 120 κατοικίες σε 11 ορόφους και το σχήμα του θα είναι το σχήμα δένδρου με τα τεράστια μπαλκόνια του να έχουν το ρόλο των κλαδιών. Οι τυχεροί κάτοικοι του μοναδικού αυτού κτηρίου θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τα βουνά της περιοχής αλλά ταυτόχρονα θα αντικρίζουν και τον ωκεανό. Μια γκαλερί με έργα τέχνης και ένα σύγχρονο εστιατόριο καθώς και ένα μπαρ, θα είναι στη διάθεση όχι μόνο των μόνιμων κατοίκων του κτηρίου αλλά και όσων επιθυμούν να το επισκεφθούν.

Το κτήριο θα κατασκευαστεί σε ένα ενδιάμεσο σημείο της πόλης του Μονπελιέ μεταξύ σύγχρονων κτηρίων αλλά και παραδοσιακών και οι κάτοικοι θα μπορούν να κάνουν πεζοπορία στην κοντινή εξοχή ή ποδήλατο στον ειδικό δρόμο για ποδηλάτες που βρίσκεται κοντά.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το περιοδικό Architects Journal το κτήριο θεωρείται μια "αρχιτεκτονική τρέλα" του 21ου αιώνα με την έννοια ότι ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του δεν αφαιρεί την λειτουργικότητα από το κτήριο που έχει σχεδιαστεί με κύριο γνώμονα την αισθητική. Το κτήριο θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2017 ενώ ήδη δρομολογείται η κατασκευή άλλων 12 ακόμα κατοικιών που πρόκειται να προστεθούν σε αυτό στο προσεχές μέλλον.


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης