Σχεδόν δύο στους δέκα Έλληνες πετούν το περισσευούμενο φαγητό στα σκουπίδια
Σχεδόν δύο στους δέκα Έλληνες πετούν το περισσευούμενο φαγητό στα σκουπίδια
Πιο σπάταλοι εμφανίζονται οι νέοι ηλικίας 18 έως 34 ετών - Το 59% των Ελλήνων πετά φαγητό τουλάχιστον 1 με 2 φορές τον μήνα
Σε μια εποχή που για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών η τροφή αποτελεί... είδος πολυτελείας, έρευνα της Public Issue δείχνει ότι σχεδόν δύο στους δέκα Έλληνες πετούν το φαγητό τους στα σκουπίδια.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1006 ατόμων, για το πρόγραμμα «Καλύτερη ζωή» της WWF Ελλάς, καταγράφει την τεράστια σπατάλη των Ελλήνων, γεγονός που καταδεικνύουν οι αριθμοί.
Το 59% των Ελλήνων σπαταλάει φαγητό τουλάχιστον 1 με 2 φορές τον μήνα. Πιο σπάταλοι βεβαία εμφανίζονται οι νέοι ηλικίας 18 έως 34 ετών, σε αντίθεση με τους πολίτες ηλικίας άνω των 55 που είναι πιο συγκρατημένοι.
Πιο συγκεκριμένα, τα είδη τροφίμων που καταλήγουν πιο συχνά στα σκουπίδια, είναι τα μαγειρεμένα φαγητά, τα φρούτα, τα λαχανικά και οι σαλάτες. Ακολουθούν τα γαλακτοκομικά, το ψωμί, τα ζυμαρικά και τρόφιμα που έληξαν ή χάλασαν.
Από την έρευνα της Public Issue προκύπτει ακόμη ότι ένας στους πέντε Έλληνες πηγαίνει για ψώνια χωρίς να έχει σημειώσει από πριν αυτά που χρειάζεται, ενώ το 17% των πολιτών δεν καταναλώνει τις επόμενες μέρες το φαγητό που περίσσεψε. Επιπλέον, μόλις το 8% των πολιτών κάνει κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων.
Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης, παγκοσμίως 1,3 δις τόνοι τροφής καταλήγουν στα σκουπίδια, την ίδια στιγμή που 868 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από υποσιτισμό. Κάθε χρόνο, ο μέσος Ευρωπαίος σπαταλά 179 κιλά τροφής, δηλαδή ουσιαστικά πετά στα σκουπίδια 590 ευρώ.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1006 ατόμων, για το πρόγραμμα «Καλύτερη ζωή» της WWF Ελλάς, καταγράφει την τεράστια σπατάλη των Ελλήνων, γεγονός που καταδεικνύουν οι αριθμοί.
Το 59% των Ελλήνων σπαταλάει φαγητό τουλάχιστον 1 με 2 φορές τον μήνα. Πιο σπάταλοι βεβαία εμφανίζονται οι νέοι ηλικίας 18 έως 34 ετών, σε αντίθεση με τους πολίτες ηλικίας άνω των 55 που είναι πιο συγκρατημένοι.
Πιο συγκεκριμένα, τα είδη τροφίμων που καταλήγουν πιο συχνά στα σκουπίδια, είναι τα μαγειρεμένα φαγητά, τα φρούτα, τα λαχανικά και οι σαλάτες. Ακολουθούν τα γαλακτοκομικά, το ψωμί, τα ζυμαρικά και τρόφιμα που έληξαν ή χάλασαν.
Από την έρευνα της Public Issue προκύπτει ακόμη ότι ένας στους πέντε Έλληνες πηγαίνει για ψώνια χωρίς να έχει σημειώσει από πριν αυτά που χρειάζεται, ενώ το 17% των πολιτών δεν καταναλώνει τις επόμενες μέρες το φαγητό που περίσσεψε. Επιπλέον, μόλις το 8% των πολιτών κάνει κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων.
Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης, παγκοσμίως 1,3 δις τόνοι τροφής καταλήγουν στα σκουπίδια, την ίδια στιγμή που 868 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από υποσιτισμό. Κάθε χρόνο, ο μέσος Ευρωπαίος σπαταλά 179 κιλά τροφής, δηλαδή ουσιαστικά πετά στα σκουπίδια 590 ευρώ.
Την ίδια στιγμή, η παραγωγή ενός κιλού βοδινού κρέατος απαιτεί 10.000 λίτρα νερού. Τα τρόφιμα που πετιούνται κάθε χρόνο στην Ε. Ε. έχουν τον δικό τους κύκλο ζωής και ευθύνονται για την κατανάλωση του 50% του νερού άρδευσης. Γι΄ αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων κατά 50% έως το 2020.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα