Είναι το νερό το μυστικό της νεότητας;

Είναι το νερό το μυστικό της νεότητας;

Η 42χρονη Βρετανίδα Σάρα Σμιθ υποστηρίζει ότι έπινε επί ένα μήνα τρία λίτρα νερό την ημέρα και τώρα δείχνει νεότερη κατά δέκα χρόνια

Είναι το νερό το μυστικό της νεότητας;
Είστε από τις γυναίκες που δεν πίνετε πολύ νερό; Ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, καθώς η Βρετανίδα Σάρα Σμιθ, ισχυρίζεται ότι μέσα σε μόλις ένα μήνα το πρόσωπό της έλαμπε και εκείνη έδειχνε δέκα χρόνια νεότερη! Μάλιστα, αν και δεν άλλαξε την διατροφή της καθόλου, κατάφερε να χάσει και κιλά, χωρίς κανέναν κόπο.

«Έπειτα από πολλά χρόνια που υπέφερα από πονοκεφάλους και κακή πέψη μίλησα σε έναν νευρολόγο και έναν διατροφολόγο για το πρόβλημα μου. Και οι δύο μου είπαν ότι πρέπει να πίνω μέχρι και τρία λίτρα υγρών την ημέρα για να βοηθήσω το σώμα μου να λειτουργήσει στο έπακρον», λέει η 42χρονη Σάρα.

«Στη συνέχεια, όταν διάβασα μια πρόσφατη έρευνα που υποστηρίζει ότι τουλάχιστον μία στις πέντε γυναίκες στη Βρετανία καταναλώνει λιγότερο νερό από τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη, αποφάσισα να πραγματοποιήσω ένα πείραμα. Τι θα συνέβαινε εάν έπινα τη συνιστώμενη ποσότητα νερού κάθε ημέρα για ένα μήνα;», προσθέτει.

Κλείσιμο
Και όπως, φαίνεται και από τις δύο φωτογραφίες, που δείχνουν το πριν και το μετά, μάλλον το μυστικό για τη νεότητα και το λαμπερό δέρμα, δεν είναι ούτε τα μπότοξ, ούτε οι πανάκριβες κρέμες, αλλά το θαματουργό νερό.

«Η φωτογραφία μου την ημέρα που ξεκίνησα αυτό το πείραμα καταδεικνύει απόλυτα -και μάλλον τρομακτικά- τι σημαίνει η έλλειψη ενυδάτωσης σε ένα πρόσωπο», τονίζει η Σάρα και σημειώνει ότι: «Είμαι 42 ετών, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι σε αυτή την εικόνα μοιάζω περισσότερο 52 χρονών. Υπάρχουν σκοτεινές σκιές κάτω και γύρω από τα μάτια μου -που με κάνουν να δείχνω εξαντλημένη-, πολλές ρυτίδες, παράξενες κοκκινωπές κηλίδες και το δέρμα μου δεν έχει καμία λάμψη. Φαίνεται νεκρό».

«Οι κόρες μου Άλις και Μπέτυ, λένε ότι μοιάζω 100 ετών σε αυτή τη φωτογραφία και οφείλω να συμφωνήσω.  Ακόμα και τα χείλη μου φαίνονται ζαρωμένα. Προφανώς, αυτά είναι όλα τα κλασικά στοιχεία της κακής ενυδάτωσης. Κάθε σύστημα και κάθε λειτουργία στο σώμα μας εξαρτάται από το νερό, υπογραμμίζει.

Όσο για το σήμερα; Η ίδια λέει πως δε μπορεί να πιστέψει τη διαφορά στο πρόσωπό της. «Μοιάζω με άλλη γυναίκα . Οι σκοτεινές σκιές γύρω από τα μάτια μου έχουν σχεδόν εξαφανιστεί και οι κηλίδες έχουν φύγει . Το δέρμα μου είναι σχεδόν τόσο δροσερό, όπως ήταν όταν ήμουν παιδί», λέει σχετικά και υποστηρίζει πως νιώθει πιο υγιής από ποτέ, αν και το μόνο πράγμα που άλλαξε στη ζωή της είναι η ποσότητα του νερού που έπινε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης