Επιτρέπεται η κατανάλωση κρασιού στην δίαιτα;
Επιτρέπεται η κατανάλωση κρασιού στην δίαιτα;
Συμβουλές από τους ειδικούς
Αρκετά συχνά τίθεται η ερώτηση σε έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο αν επιτρέπεται η κατανάλωση κρασιού μέσα στη δίαιτα. Η πιο τετριμμένη απάντηση είναι «παν μέτρον άριστον!» Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η φράση αυτή είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Το κρασί, που προέρχεται από το σταφύλι, διαθέτει σπουδαίες θρεπτικές ουσίες, Το σταφύλι, είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνη Α, C και του συμπλέγματος Β. Περιέχει επίσης κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και φυτικές ίνες, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε αιθανόλη και πολυφαινόλες. Οι πολυφαινόλες συμβάλλουν στην άμυνά του στις μολύνσεις από παθογόνους παράγοντες και προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία.
Το κόκκινο κρασί διαθέτει την αντιοξειδωτική ουσία ρεσβερατρόλη η οποία αποδεδειγμένα συντελεί στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και έχει καρδιοπροστατευτική δράση ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την αγγειοδιασταλτικότητα των αγγείων και μειώνει τις πιθανότητες απόφραξης τους.
Επίσης, τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή φαίνεται ότι βοηθούν το μεταβολισμό των κυττάρων. Προστατεύουν τα κύτταρα από τις νοσηρές επιδράσεις των ελευθέρων ριζών του οξυγόνου που δημιουργούνται από το φυσιολογικό μεταβολισμό του ανθρώπινου σώματος.
Διαβάστε περισσότερα στο life2day
Το κρασί, που προέρχεται από το σταφύλι, διαθέτει σπουδαίες θρεπτικές ουσίες, Το σταφύλι, είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνη Α, C και του συμπλέγματος Β. Περιέχει επίσης κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και φυτικές ίνες, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε αιθανόλη και πολυφαινόλες. Οι πολυφαινόλες συμβάλλουν στην άμυνά του στις μολύνσεις από παθογόνους παράγοντες και προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία.
Το κόκκινο κρασί διαθέτει την αντιοξειδωτική ουσία ρεσβερατρόλη η οποία αποδεδειγμένα συντελεί στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και έχει καρδιοπροστατευτική δράση ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την αγγειοδιασταλτικότητα των αγγείων και μειώνει τις πιθανότητες απόφραξης τους.
Επίσης, τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή φαίνεται ότι βοηθούν το μεταβολισμό των κυττάρων. Προστατεύουν τα κύτταρα από τις νοσηρές επιδράσεις των ελευθέρων ριζών του οξυγόνου που δημιουργούνται από το φυσιολογικό μεταβολισμό του ανθρώπινου σώματος.
Διαβάστε περισσότερα στο life2day
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα