Άνοια: Τα τρόφιμα που εκτοξεύουν τον κίνδυνο κατά 84%

Άνοια: Τα τρόφιμα που εκτοξεύουν τον κίνδυνο κατά 84%

Ορισμένες διατροφικές συνήθειες προάγουν τη φλεγμονή, επηρεάζοντας τη γνωστική λειτουργία - Δείτε ποιες επιλογές προφυλάσσουν το νου

Άνοια: Τα τρόφιμα που εκτοξεύουν τον κίνδυνο κατά 84%
Την ανησυχητική σχέση ανάμεσα στη φλεγμονή και την άνοια αναδεικνύει νεότερη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Alzheimer’s & Dementia. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε η σύνδεση των υψηλότερων βαθμολογιών στο Δείκτη Διαιτητικής Φλεγμονής (DII) με την αυξημένη συχνότητα εκδήλωσης άνοιας και ειδικότερα με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Με λίγα λόγια, οι τροφές που προκαλούν φλεγμονή έχουν αυτή την αρνητική επίδραση στα εγκεφαλικά κύτταρα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η άνοια θα ανέλθει στα 152 εκατομμύρια κρούσματα μέχρι το 2050, γεγονός που θα επιβαρύνει τους φροντιστές και την υγειονομική περίθαλψη. Παράλληλα, ενώ οι εξελίξεις στις φαρμακευτικές θεραπείες είναι αλματώδεις, τα προληπτικά μέτρα παραμένουν ασαφή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης