Τι κινδύνους κρύβει η έντονη εφίδρωση – Ποιοι καλύπτονται από το ασφαλιστήριο

Τι κινδύνους κρύβει η έντονη εφίδρωση – Ποιοι καλύπτονται από το ασφαλιστήριο

Για την υπερβολική εφίδρωση μπορεί να μη φταίει ο χαλασμένος ανεμιστήρας ή άνοδος της θερμοκρασίας αλλά σοβαρές παθήσεις και καταστάσεις υγείας. Ποιες θα καλύψει το ασφαλιστήριο υγείας;

man_sweat
Έχουν περάσει 13 χρόνια περίπου από το τελευταίο επεισόδιο της σειράς “The Tudors”, μια παραγωγής που κέρδισε τις καρδιές των τηλεθεατών, όχι όμως και των ιστορικών που κατηγόρησαν του δημιουργούς για αστοχίες σχετικά με τη Δυναστεία των Τυδώρ, στην οποία βασίζεται το σενάριο. Αν δεν τα κατάφεραν ακριβώς με τα μαθήματα ιστορίας, θα πρέπει να τους αναγνωριστεί ότι μέσα από τα επεισόδια οι τηλεθεατές απέκτησαν και κάποιες έγκυρες γνώσεις, όπως π.χ. ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας ήταν η τελευταία μονάρχης του Οίκου των Τυδώρ και μητέρα της ήταν η Άννα Μπολέυν, η στέψη της οποίας έγινε σαν σήμερα, 1 Ιουνίου, το 1533.

Τα παραπάνω είναι μάλλον γνωστά σε όσους έχουν παρακολουθήσει τη σειρά ή ενδεχομένως να κινήσουν το ενδιαφέρον κάποιων να την ανακαλύψουν, με προσοχή και μέτρο πάντα αφού τα απανωτά επεισόδια βλάπτουν την υγεία, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Κατά τ’ άλλα, σε ένα άρθρο για την ασφάλιση υγείας οι τηλεοπτικές σειρές και η ιστορική τους ακρίβεια μάλλον περνούν αδιάφορες. Εκτός βέβαια αν πρόκειται για την υγεία της Άννας Μπολέυν, η οποία αποτέλεσε αφορμή για αναφορές σε ένα υποτιθέμενο σύνδρομο με το όνομά της που συσχετίζει την πολυδακτυλία (συγγενής ανωμαλία) με την εμφάνιση βρογχοκήλης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης