Είστε 60άρης; Αυτό είναι το καλύτερο πρόγραμμα άσκησης για εσάς

Είστε 60άρης; Αυτό είναι το καλύτερο πρόγραμμα άσκησης για εσάς

Διαβάστε σε ποιους τομείς θα πρέπει να επικεντρωθεί το πρόγραμμα γυμναστικής όσων είναι άνω των 60 ετών για καλή σωματική υγεία

60oldman_exercise
Σε κάθε άνθρωπο άνω των εξήντα ετών συνιστάται να γυμνάζεται σχεδόν καθημερινά. Όταν είσαι συνταξιούχος, γιατί όχι; Έξι μέρες την εβδομάδα θα ήταν το ιδανικό, αλλά κάντε το να είναι περισσότερο διασκέδαση παρά δουλειά. Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε έναν παλμογράφο. Είναι πολύτιμοι για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας, κάτι που δίνει κίνητρο και ταυτόχρονα καθησυχάζει. Δεν μένετε με την απορία αν κάνατε αρκετή γυμναστική και στη σωστή ένταση. Έχουν όλοι οδηγίες χρήσης, αλλά ουσιαστικά αφαιρείτε την ηλικία σας από το 220 για να βρείτε τη θεωρητικά μέγιστη καρδιακή συχνότητα σας και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε αυτόν τον αριθμό για να βρείτε πόσο σκληρά πρέπει να δουλέψετε.

Η γενική σας στρατηγική πρέπει να περιλαμβάνει τέσσερις τομείς: αερόβια άσκηση, ενδυνάμωση, ισορροπία και ευκινησία. Θα πρέπει να συμβουλευθείτε έναν γιατρό ή γυμναστή που να γνωρίζει το ιστορικό σας, ακολουθούν ωστόσο κάποιες πάγιες κατευθυντήριες γραμμές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης