Aποζημίωση για ασθένεια από ασφαλιστήριο για ατύχημα: Πότε μπορεί να συμβεί

Aποζημίωση για ασθένεια από ασφαλιστήριο για ατύχημα: Πότε μπορεί να συμβεί

Μεγάλος αριθμός μελετών συμπεραίνουν ότι ένας σοβαρός τραυματισμός όπως η κρανιοεγκεφαλική κάκωση μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως καρδιοπάθειες ή και καρκίνο. Πώς θα επηρέαζε κάτι τέτοιο τις καλύψεις ενός ασφαλιστηρίου για ατύχημα;

man_patient_hospital
Σε κάθε ασφαλιστιστικό πρόγραμμα υγείας εντοπίζονται οι ορισμοί της ασθένειας και του ατυχήματος, με την πρώτη να περιλαμβάνει κάθε βλάβη της υγείας που δεν οφείλεται σε ατύχημα αλλά σε άλλα παθολογικά αίτια και το δεύτερο κάθε βλάβη σωματική από αιτία εξωτερική, βίαιη, τυχαία και αιφνίδια. Μολονότι τα περισσότερα προγράμματα υγείας σήμερα προσφέρουν καλύψεις και για τις δύο περιπτώσεις, τα αυτόνομα ασφαλιστήρια προσωπικού ατυχήματος παραμένουν μια επιλογή για τους όσους επιθυμούν μια οικονομικότερη μεν, μερική δε ασφάλιση για την υγεία τους καθώς δεν προβλέπουν καλύψεις για διάφορες παθήσεις.

Εντούτοις, πολλά ατυχήματα όπως τα τροχαία μπορεί να συσχετίζονται με διάφορες καταστάσεις υγείας που εμπίπτουν στην κατηγορία των ασθενειών κατά τη διάκριση της ασφάλισης υγείας. Αν και εύκολα θα υποθέσει κανείς ότι μια πάθηση μπορεί να ευθύνεται για ένα ατύχημα, όπως στο συμβάν που περιγράφεται σε παλαιότερο άρθρο για τον οδηγό που κατέληξε στον τοίχο ενός σπιτιού λόγω επιληπτικής κρίσης που επηρέασε την οδήγησή του, δεν θα σκεφτεί το ίδιο για την αντίστροφη περίπτωση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης