Υψηλή χοληστερόλη: Δεν μπορείτε να πάρετε στατίνες; Το χάπι που δίνει λύση

Υψηλή χοληστερόλη: Δεν μπορείτε να πάρετε στατίνες; Το χάπι που δίνει λύση

Ελπίδα σε όσους πάσχουν από υπερχοληστεριναμία, αλλά αδυνατούν να πάρουν στατίνες δίνει φάρμακο, που φαίνεται να λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά, χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των στατινών - Διαβάστε τα ενδιαφέροντα ευρήματα

woman_pills
Λύση στο αδιέξοδο που βίωναν ασθενείς με υψηλή χοληστερόλη, οι οποίοι αδυνατούσαν να πάρουν στατίνες φαίνεται να δίνει ένα άλλο φάρμακο, σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine.

Οι στατίνες αποτελούν σήμερα την κυρίαρχη θεραπευτική αντιμετώπιση της υψηλής χοληστερόλης. Για πολλούς ανθρώπους, ωστόσο, η χρήση τους είναι απαγορευτική εξαιτίας των παρενεργειών αυτών των φαρμάκων, που σχετίζονται κυρίως με μυϊκούς πόνους. Αυτοί οι ασθενείς βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα σε αδιέξοδο, το οποίο όμως φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει ένα άλλο φάρμακο. Μεγάλη μελέτη δείχνει τώρα ότι το μπεμπεδοϊκό οξύ είναι ικανό να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και ορισμένων άλλων καρδιαγγειακών προβλημάτων σε άτομα που δεν είναι ανεκτικά στις στατίνες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης