Γιατρός στο σπίτι: Πώς καλύπτουν τα ασφαλιστήρια την κατ’ οίκον εξέταση

Γιατρός στο σπίτι: Πώς καλύπτουν τα ασφαλιστήρια την κατ’ οίκον εξέταση

Οι κακές καιρικές συνθήκες όπως και τα έντονα συμπτώματα είναι δύο μόνο λόγοι που θα εμποδίσουν τη μετακίνηση του ασθενούς και θα φέρουν τον γιατρό στο σπίτι. Ενημερωθείτε για τις ασφαλιστικές καλύψεις που αφορούν τις επισκέψεις γιατρών στο σπίτι

230207162702_doctor_home_blood_pressure
Για κάποιες ομάδες του πληθυσμού, το ψύχος που έφερε η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» θα έχει σημαντικά σοβαρότερες επιπτώσεις στον οργανισμό τους. Όπως επεσήμανε στο ygeiamou ο Καθηγητής Καρδιολογίας και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Γεράσιμος Σιάσος, αυτές τις ημέρες οι οι ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με χρόνια νοσήματα, με νοσήματα του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος καθώς και τα μικρά παιδιά θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και ευνοούν την εκδήλωση καρδιαγγειακών συμβαμάτων όπως εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια. Παράλληλα, κρύο, χιόνια και βροχή αποτελούν ιδανικές συνθήκες για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος που, ιδίως αυτόν τον χειμώνα, έχουν δοκιμάσει σκληρά το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης