Κρυολόγημα, γρίπη, κορωνοϊός: Οι κινήσεις ματ που δυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού

Κρυολόγημα, γρίπη, κορωνοϊός: Οι κινήσεις ματ που δυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού

Ένα μοτίβο διατροφής και τις καλές συνήθειες που μπορούν να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού έναντι των εποχικών λοιμώξεων προτείνουν οι επιστήμονες

230110124200_man_pathogens
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η χώρα από το άγριο κύμα των εποχικών ιώσεων. Είναι πλέον είδηση της καθημερινότητάς μας η ασθένεια ενός φίλου, συγγενούς ή συνεργάτη που, σίγουρα, στην εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων θα αναρωτήθηκε αν είναι κορωνοϊός, κρυολόγημα ή γρίπη. Παράλληλα, ελλείψεις σε φάρμακα όπως αντιπυρετικά, αντιβιώσεις, αποφρακτικά και εισπνεόμενα σκευάσματα δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Χωρίς να αντικαθιστά τα δώρα της επιστήμης όπως τα φάρμακα και τα εμβόλια ή τα μέτρα υγιεινής, ο τρόπος ζωής μας μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην θωράκιση του οργανισμού, ενισχύοντας τόσο το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα, την πρώτη γραμμή άμυνας που περιλαμβάνει φραγμούς και εκκρίσεις (π.χ. επιδερμίδα, βλεννογόνοι) όσο και το επίκτητο που «μαθαίνει» να καταπολέμα παθογόνα στην πορεία της ζωής με τη συμμετοχή οργάνων όπως ο θύμος αδένας, ο μυελός των οστών και οι λεμφαδένες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης