Φάρμακα: Ποια δεν θα αποζημιώνονται – Τι σημαίνει αυτό για τους πολίτες

Φάρμακα: Ποια δεν θα αποζημιώνονται – Τι σημαίνει αυτό για τους πολίτες

Όπως έχει εξαγγείλει εδώ και αρκετό καιρό το Υπουργείο Υγείας, πολλά φτηνά σκευάσματα σε διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες, θα έχουν το δικαίωμα, οι εταιρείες που τα διακινούν, να αιτηθούν στην Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (ΕΑΑΦΑΧ) την απόσυρσή τους από την Θετική Λίστα

200630205145_farmakeio
Ένα ακόμη μέτρο για να μειωθούν τα κόστη αποζημίωσης φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να υλοποιήσει μέσα στο 2023 το Υπουργείο Υγείας, όμως τόσο οι πολίτες όσο και οι φαρμακευτικές εταιρείες το βλέπουν με σημαντική επιφύλαξη. Όπως έχει εξαγγείλει εδώ και αρκετό καιρό το Υπουργείο Υγείας, πολλά φτηνά σκευάσματα σε διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες, θα έχουν το δικαίωμα, οι εταιρείες που τα διακινούν, να αιτηθούν στην Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (ΕΑΑΦΑΧ) την απόσυρσή τους από την Θετική Λίστα, δηλαδή τον πολυπληθή κατάλογο των αποζημιούμενων από την Πολιτεία φαρμάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική Υπουργική Απόφαση είναι έτοιμη και βρίσκεται σε διαδικασία εγκρίσεων από το επιτελείο του Υπουργείου Υγείας. Mε βάση αυτή θα δίνονται οι προδιαγραφές όπου ένα φάρμακο θα μπορεί να αιτηθεί την απένταξή του από τη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων. Όπως έχει αναφέρει και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θα αφορά σκευάσματα χαμηλής τιμής ήτοι κάτω από τα 10 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης