Καρκίνος μαστού: 60% μείωση του κινδύνου θανάτου για αυτές τις ασθενείς

Καρκίνος μαστού: 60% μείωση του κινδύνου θανάτου για αυτές τις ασθενείς

Σημαντική μείωση του κινδύνου θανάτου από καρκίνο του μαστού έχει η μέτρια έως έντονη σωματική άσκηση, σύμφωνα με νέα ερευνητικά δεδομένα

221108130508_breast_cancer
Είναι γνωστό ότι η σωματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Ο ρόλος όμως της άσκησης σε ασθενείς που έχουν ήδη διαγνωσθεί με τη νόσο παραμένει αντικείμενο αντιπαράθεσης. Θεωρείται ότι τόσο η ήπια όσο και η έντονη άσκηση, μπορούν να προσδώσουν οφέλη σε ασθενείς με καρκίνο μαστού, αλλά ελάχιστα δεδομένα υπάρχουν για την επίπτωσή τους στην επιβίωση των ασθενών.

Όπως όμως αναφέρουν ο Καθηγητής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Χαρίλαος Τσολάκης και οι Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Λιόντος (Επίκουρος Καθηγητής), Φλώρα Ζαγουρή (Καθηγήτρια), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια), Παναγιώτης Κουλούβαρης (Επίκουρος Καθηγητής), και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής και Πρύτανης ΕΚΠΑ), πρόσφατη δημοσίευση στο περιοδικό JAMA Network Open παρέχει δεδομένα για μείωση της θνητότητας των ασθενών με καρκίνο μαστού που υποβάλλονται σε άσκηση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης