Μικροβιακή Αντοχή: Πάνω από 10 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως έως τo 2050

Μικροβιακή Αντοχή: Πάνω από 10 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως έως τo 2050

Κάθε χρόνο 5 εκατομμύρια θάνατοι σχετίζονται με τη μικροβιακή αντοχή και το 1,3 εκατομμύριο από τους αυτούς αποδίδεται αποκλειστικά στη μικροβιακή αντοχή. Ο ΠΟΥ έχει συμπεριλάβει αυτή τη σύγχρονη πανδημία μεταξύ των 10 μεγαλύτερων απειλών για τα συστήματα δημόσια υγείας

191008155018_pills1-1280x720
Η εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ότι μέχρι το 2050 οι θάνατοι λόγω της μικροβιακής αντοχής θα ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια σε παγκόσμια κλίμακα – αριθμός μεγαλύτερος από τους θανάτους που προκαλούν καρκίνος και διαβήτης μαζί – , αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ – Ενημέρωση για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία», με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Μικροβιακή Αντοχή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Ενημέρωση για την Μικροβιακή Αντοχή, με τίτλο «Μπορούμε να περιορίσουμε την χρήση των Αντιβιοτικών;».

Κατά το χαιρετισμό του ο κ. Θεοκλής Ζαούτης, Πρόεδρος ΕΟΔΥ τόνισε ότι «σαν χώρα δεν έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε την χρήση των αντιβιοτικών και ότι θα πρέπει να σκεφτούμε θέματα κουλτούρας και να λύσουμε τις δυναμικές στις σχέσεις μεταξύ πολιτών και γιατρών αλλά και των σχέσεων μεταξύ των γιατρών. Η εκπαίδευση από μόνη της δεν έχει καταφέρει να μειώσει της χρήση. Επίσης οι επιστήμονες φαίνεται να φοβούνται μήπως ο ασθενής πάθει κάτι αν δεν πάρει αντιβιοτικό. Θα πρέπει» ανέφερε ο κ. Ζαούτης «να λάβουμε υπόψη μας τους κοινωνικούς παράγοντες και τους παράγοντες κουλτούρας συνταγογράφησης».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης