Σαλμονέλα – Μόλυνση: Πόσο επικίνδυνο είναι το βαζάκι με τα μπαχαρικά

Σαλμονέλα – Μόλυνση: Πόσο επικίνδυνο είναι το βαζάκι με τα μπαχαρικά

Έως τώρα γνωρίζαμε ότι το καλό ψήσιμο του κοτόπουλου αποτελεί ασπίδα προστασίας έναντι της σαλμονέλας. Οι ειδικοί επισημαίνουν, όμως, ότι αυτό δεν αρκεί και αποκαλύπτουν ότι η απειλή για την υγεία μπορεί να έρθει από το βαζάκι με τα μπαχαρικά - Δείτε γιατί

221020133350_chicken_salmonela
Πιστεύετε ότι αν ψήσετε καλά το κοτόπουλο έχετε εξασφαλίσει την εξόντωση των μικροβίων σαλμονέλας που ενδεχομένως κρύβονται στο κρέας; Δεν είναι τόσο απλό, υπογραμμίζουν οι ερευνητές, που αποκαλύπτουν ότι η σαλμονέλα μπορεί να βρίσκει «καταφύγιο» και σε άλλες επιφάνειες της κουζίνας.

Συγκεκριμένα, μελετητές από το Πανεπιστήμιο Rutgers διαπίστωσαν ότι οι κυριότερες εστίες μόλυνσης από σαλμονέλα στον χώρο της κουζίνας μετά το μαγείρεμα είναι… τα δοχεία μπαχαρικών! Τα νέα επιστημονικά ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο Journal of Food Protection.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης