Ατμοσφαιρική ρύπανση: Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι – Έρευνα απαντά

Ατμοσφαιρική ρύπανση: Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι – Έρευνα απαντά

Οι εκπομπές αερίων από πετρελαιοκίνητα (diesel) θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο την αναπνευστική υγεία των γυναικών. Διαβάστε τι έδειξε σχετική μελέτη

200916200036_air_pollution
Δυσανάλογο κόστος πληρώνουν οι γυναίκες από την ατμοσφαιρική ρύπανση συγκριτικά με τους άνδρες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έδειξε ότι η εισπνοή καυσαερίων ντίζελ, βασικός παράγοντας κινδύνου για εκδήλωση άσθματος και χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις πρώτες.

«Γνωρίζαμε ήδη ότι υπάρχουν έμφυλες διαφορές ως προς τις παθήσεις των πνευμόνων όπως το άσθμα και οι αναπνευστικές λοιμώξεις. Προηγούμενη έρευνά μας είχε δείξει ότι η εισπνοή καυσαερίων ντίζελ προκαλεί φλεγμονή στους πνεύμονες και παρεμβαίνει στη διαδικασία αντιμετώπισης των αναπνευστικών λοιμώξεων από τον οργανισμό. Στην προκείμενη μελέτη, θέλαμε να εξετάσουμε τυχόν επιπτώσεις στο αίμα και πώς αυτές διαφέρουν μεταξύ ανδρών και γυναικών» ανέφερε ο Δρ Hemshekhar Mahadevappa από το Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα στον Καναδά, ο οποίος θα παρουσιάσει τα ευρήματα στο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης