Χοληστερόλη: Το δημοφιλές δημητριακό που αγαπά το έντερο και τη ρίχνει

Χοληστερόλη: Το δημοφιλές δημητριακό που αγαπά το έντερο και τη ρίχνει

Πλιγούρι, νιφάδες ή αλεύρι, η βρώμη σε κάθε της μορφή κερδίζει επάξια μια θέση στις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες. Διαβάστε γιατί

220902201812_woman_breakfast_oat_oatmeal_fruit_vromi
Ως νιφάδες ή πλιγούρι, η βρώμη πρέπει να λάβει κυρίαρχη θέση στο πρωινό οποιουδήποτε επιθυμεί να κερδίζει με το πρώτο γεύματα της ημέρας τα σημαντικά οφέλη του δημητριακού, όπως η μείωση της ολικής και «κακής» (LDL) χοληστερόλης και η καλύτερη ρύθμιση του βάρους. Αυτό προτείνει η Δρ Candida Rebello, διευθύντρια του ερευνητικού προγράμματος διατροφής και χρόνιων ασθενειών στο Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας Pennington του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα στο Baton Rouge, και απαριθμεί τα πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά του.

Το πλιγούρι βρώμης είναι άφθονο σε βιταμίνες και μέταλλα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, μια κούπα μαγειρεμένο πλιγούρι βρώμης έχει περίπου 1,8 mg βιταμίνης Β1 (θειαμίνη), το 15% της ημερήσιας ανάγκης ενός ενήλικα. Περιέχει επιπλέον 1,36 mg μαγγανίου, το 59% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας για τους άνδρες και το 76% για τις γυναίκες. Το μαγγάνιο εμπλέκεται στο ανοσοποιητικό σύστημα, στην πήξη του αίματος και στη διαδικασία μεταβολισμού της χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης