Υπέρταση: Η καθημερινή δραστηριότητα που «ρίχνει» την πίεση – Δοκιμάστε την!

Υπέρταση: Η καθημερινή δραστηριότητα που «ρίχνει» την πίεση – Δοκιμάστε την!

Μόλις λίγα λεπτά την ημέρα χρειαζόμαστε για να ελέγξουμε την αρτηριακή πίεση, διατηρώντας τη σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο τρόπος είναι απλός και πολύ αποτελεσματικός - Δοκιμάστε τον

220824205628_walking
Τα οφέλη της σωματικής άσκησης στην υγεία είναι ένα ζήτημα που έχει αναδειχθεί εδώ και χρόνια από πλήθος επιστημονικών μελετών. Κι ενώ η ιδέα της γυμναστικής μπορεί να τρομάζει πολλούς, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ακόμη και με λίγο περπάτημα την ημέρα μπορούμε να εξασφαλίσουμε σημαντικά οφέλη.

Το περπάτημα έχει συνδεθεί με διάφορους παράγοντες της καλής υγείας και του ευ ζην, όπως η ενδυνάμωση οστών και μυών, η απώλεια σωματικού λίπους και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Νέα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν, ωστόσο, ότι τα οφέλη του περπατήματος δεν σταματούν εκεί.

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, η τακτική σωματική άσκηση συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και, επομένως, τον περιορισμό του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), μόνο στις ΗΠΑ, το 47% των ενηλίκων πάσχουν από υπέρταση, ενώ μόνο 1 στους 4 την έχει θέσει υπό έλεγχο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης