Κρυολόγημα – Γρίπη: Γιατί αρρωσταίνουμε και το καλοκαίρι; Έρευνα απαντά

Κρυολόγημα – Γρίπη: Γιατί αρρωσταίνουμε και το καλοκαίρι; Έρευνα απαντά

Τείνουμε να συγχέουμε τη γρίπη και το κρυολόγημα με τον χειμώνα, πιστεύοντας ότι το καλοκαίρι εξαφανίζονται. Λάθος! Ερευνητές εξηγούν γιατί φέτος το καλοκαίρι καταγράφονται κρούσματα γρίπης και κρυολογήματος

220823204948_summer_flu
Οι περισσότεροι, όταν ακούμε τις λέξεις κρυολόγημα και γρίπη, μας έρχεται στο μυαλό ο χειμώνας και ο κρύος καιρός. Γεγονός είναι ότι αυτές οι δύο ασθένειες είναι πιο συχνές τον χειμώνα, οπότε οι χαμηλές θερμοκρασίες μας κάνουν να περνάμε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους με άλλους ανθρώπους, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη των ιών. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να κρυολογήσουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ορισμένοι ιοί, μάλιστα, είναι πολύ πιο συχνοί τους θερινούς μήνες.

Το φετινό καλοκαίρι, μάλιστα, είναι αρκετές οι περιπτώσεις των κρουσμάτων κοινού κρυολογήματος και γρίπης που έχουν καταγραφεί, τόσο σε περιοχές της Ελλάδας, τουριστικές και μη, όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου. Το γεγονός αυτό έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται εάν η πανδημία έχει παίξει κάποιο ρόλο σε αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης