Κατάθλιψη: Σκέψεις και συμπεριφορές που μαρτυρούν ότι νοσείτε

Κατάθλιψη: Σκέψεις και συμπεριφορές που μαρτυρούν ότι νοσείτε

Η πιο συχνή ψυχική νόσος κρύβει «σκοτάδι» και βαθιά θλίψη. Όμως κανείς δεν χρειάζεται να είναι μόνος σε αυτή τη μάχη. Μάθετε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα που πρέπει να σας θορυβήσουν και αναζητήστε την κατάλληλη βοήθεια

220704170744_depression
Όλοι μας ερχόμαστε κάποια στιγμή στη ζωή μας αντιμέτωποι με δύσκολες στιγμές. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι κομμάτι της ζωής. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη θλίψη, την απογοήτευση και άλλα, δυσάρεστα συναισθήματα και αυτό είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο. Η κατάθλιψη, ωστόσο, είναι ένα πολύ διαφορετικό κεφάλαιο της ψυχικής υγείας. Δεν αποτελεί ένα απλό συναίσθημα, αλλά μια σοβαρή πάθηση, που «χτυπά» ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ανά τον κόσμο. Μόνο στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι περίπου το 10% του πληθυσμού υποφέρει από κάποιας μορφής κατάθλιψη. Επομένως, όλοι όσοι έρχονται αντιμέτωποι με το «τέρας» της κατάθλιψης πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι.

Η κατάθλιψη δεν είναι αδυναμία, ούτε μια απλή, περαστική αδιαθεσία. Πρόκειται για μια πιο βαθιά και σκοτεινή κατάσταση, από την οποία δεν είναι εύκολο, ούτε απλό να ξεφύγει κανείς. Αντιθέτως, μπορεί να χρειάζεται επαγγελματική ιατρική βοήθεια, η οποία ενδεχομένως να κρατήσει χρόνια. Αυτό, βέβαια, δεν πρέπει να αποθαρρύνει όσους νιώθουν ότι η κατάθλιψη έχει κυριεύσει τη ζωή τους και επηρεάζει την καθημερινότητά τους, αλλά να τους διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισης του προβλήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης