Κορωνοϊός: Η ορμόνη – κλειδί που επηρεάζει τη διάρκεια των συμπτωμάτων

Κορωνοϊός: Η ορμόνη – κλειδί που επηρεάζει τη διάρκεια των συμπτωμάτων

Έναν νέο συσχετισμό μεταξύ της μακράς Covid και μιας πασίγνωστης ορμόνης έκανε μια ομάδα ερευνητών, ανακαλύπτοντας ένα νέο δείκτη κινδύνου του φαινομένου Long Covid

220817141716_stress
Πολλοί από τους ανθρώπους που μολύνονται από τον κορωνοϊό εξακολουθούν να βιώνουν ορισμένα από τα συμπτώματά του ακόμη και μήνες αφότου αναρρώσουν από τη νόσο. Το φαινόμενο αυτό, που βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ερευνητών, έχει γίνει γνωστό ως long Covid. Τα συχνότερα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν long Covid είναι η εγκεφαλική σύγχυση, η κόπωση, αλλά και προβλήματα στο νευρικό σύστημα.

Στην προσπάθεια να εξηγήσουν το φαινόμενο της long covid, να κατανοήσουν γιατί συμβαίνει και ποιοι ασθενείς έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωποι με αυτό, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Yale ανακάλυψαν έναν παράξενο συσχετισμό: Οι άνθρωποι που παρουσίαζαν συμπτώματα τα οποία παραπέμπουν σε long covid έτειναν να παράγουν περίπου τη μισή ποσότητα κορτιζόλης σε σύγκριση με τους υγιείς συνομηλίκους τους. Τα ευρήματά τους δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο και εκκρεμεί η αξιολόγησή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης