Καλοκαίρι: «Σώστε» αυτιά και μύτη από τις συχνότερες μολύνσεις – Top tips

Καλοκαίρι: «Σώστε» αυτιά και μύτη από τις συχνότερες μολύνσεις – Top tips

Πολύτιμες συμβουλές για την αποφυγή των πιο συχνών μολύνσεων σε μύτη, αυτιά και λαιμό μας δίνει η κ. Ανατολή Παταρίδου, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής και τραχήλου, Παιδο-ΩΡΛ, επιστημονική συνεργάτης Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ

220801141944_afti_ponos
Για τους περισσότερους – και ειδικά για τα παιδιά – το καλοκαίρι είναι συνώνυμο της ξεγνοιασιάς. Μπάνια στη θάλασσα και στην πισίνα, παιχνίδι στην άμμο, παγωτά. Για κάποιους, όμως, είναι μια εποχή, όπου προκύπτουν κάποια προβλήματα υγείας, που τους χαλάνε τις διακοπές και εν τέλει και τη διάθεση.

Είναι οι μολύνσεις σε μύτη, αυτιά και λαιμό, πολύ συχνές τώρα το καλοκαίρι, που μπορεί να εμφανιστούν σε μικρούς και μεγάλους και να τους ταλαιπωρήσουν, ενίοτε και επί μακρόν.

Κάθε καλοκαίρι είθισται να αλλάζουμε κάποια πράγματα στον τρόπο ζωής μας, ειδικά στο κομμάτι της διατροφής και της άσκησης – αλλαγές που αφήνουν ενίοτε το αποτύπωμά τους και στον οργανισμό μας. Τα ωτορινολαρυγγολογικά προβλήματα, όπως οι ωτίτιδες, οι ιγμορίτιδες και η αλλεργική ρινίτιδα, είναι μερικά από αυτά, που εκδηλώνονται αυτήν την περίοδο, και τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης