Αλκοόλ και κάπνισμα: Πότε εμποδίζουν τις ασφαλιστικές καλύψεις

Αλκοόλ και κάπνισμα: Πότε εμποδίζουν τις ασφαλιστικές καλύψεις

Κατανάλωση αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσης... Θα σας καλύψει το ασφαλιστήριο υγείας αν βρεθείτε στα επείγοντα; Πώς επηρεάζει η χρήση άλκοόλ και το κάπνισμα τις ασφαλιστικές καλύψεις; Τι προβλέπεται αν έχει γίνει χρήση άλλων ουσιών;

211103185321_friends_drink_alcohol
Περιστατικά εφήβων που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ δεν λείπουν από την καλοκαιρινή ειδησεογραφία. Οι επιπτώσεις από την κατάχρηση αλκοόλ ωστόσο δεν περιορίζονται στον ανήλικο πληθυσμό αλλά αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα κινδύνου για πρώιμο θάνατο στους νέους ενήλικες, οι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν σε περιστατικά που οφείλονται στην οξεία δηλητηρίαση από αλκοόλ όπως ατυχήματα, βίαια ξεσπάσματα και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Την περίοδο της πανδημίας COVID-19 η κατανάλωση αλκοόλ αυξήθηκε κατακόρυφα, όπως και οι θάνατοι που σχετίζονται με αυτό, σύμφωνα με δημοσίευση στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό JAMA. Το αρνητικό αντίκτυπο όμως δεν περιορίστηκε στο «οινόπνευμα» καθώς αύξηση σημείωσε και η χρήση ψυχεδελικών και διασχιστικών ουσιών (π.χ. LSD, κεταμίνη), όπως και η προβληματική χρήση βενζοδιαζεπινών, φαρμάκων με αγχολυτικές και υπνωτικές ιδιότητες μεταξύ άλλων που, συνδυαστικά με άλλες ψυχοδραστικές ουσίες όπως οπιοειδή και αλκοόλ, αυξάνουν τον κίνδυνο θανατηφόρας ή μη θανατηφόρας υπερδοσολογίας και εκδήλωσης βίαιων ή αποκλινουσών συμπεριφορών, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA) στην έκθεσή του για το 2021.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης