Οι τροφές που βελτιώνουν τη διάθεση – Τα σνακ που κάνουν το μυαλό να «κολλάει»

Οι τροφές που βελτιώνουν τη διάθεση – Τα σνακ που κάνουν το μυαλό να «κολλάει»

Τα φρούτα εξασφαλίζουν καλύτερη ψυχική υγεία και εγκεφαλική λειτουργία, ισχυρίζονται Βρετανοί επιστήμονες. Η πρόσφατη μελέτη τους ανέδειξε επιπλέον τα τρόφιμα που κάνουν το μυαλό μας να «κολλά» ακόμα και στα πιο απλά πράγματα

220715195515_women_market_strawberry_fruit
Κατά το πιθανότερο σενάριο, η γυναίκα στη φωτογραφία δείχνει στη φίλη της πώς να επιλέγει φράουλες. Θα μπορούσε όμως και να της αποκαλύπτει το μυστικό της ευεξίας αφού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Κολέγιο Υγείας και Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου Aston, η μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων ενισχύει την ψυχική ευημερία και μειώνει τις πιθανότητες καταθλιπτικών συμπτωμάτων. Στον αντίποδα, τα αποτελέσματα για τα αλμυρά σνακ δεν ήταν τόσο αισιόδοξα.

Για τη μελέτη που δημοσιεύεται στο British Journal of Nutrition, οι επιστήμονες διερεύνησαν τη σχέση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών, γλυκών και αλμυρών σνακ με την ψυχική υγεία σε 428 ενήλικες από το Ηνωμένο Βασίλειο, συνεκτιμώντας δημογραφικούς και άλλους παράγοντες όπως η ηλικία, η συνολική υγεία και η σωματική άσκηση. Τα ευρήματα έδειξαν ότι:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης