Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Οι τροφές που φουσκώνουν – Η διατροφή που ανακουφίζει

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Οι τροφές που φουσκώνουν – Η διατροφή που ανακουφίζει

Ανακαλύψτε τις αιτίες του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ), τα τρόφιμα που επιτείνουν τα συμπτώματα αλλά και τη διατροφική αντιμετώπιση που ανακουφίζει

220509085155_karkinos_paxeosenterou
*Γράφουν η Πολυξένη Κουτκιά – Μυλωνάκη, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος, Διευθύντρια Διαιτολογικού Τμήματος ΥΓΕΙΑ

και η Διονυσία Βουτσά, Κλινική Διαιτολόγος στο Τμήμα Κλινικής Διαιτολογίας ΥΓΕΙΑ

Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ) αποτελεί μία από τις πιο συχνές γαστρεντερολογικές παθήσεις ως μια χρόνια υποτροπιάζουσα πάθηση, μη απειλητική για τη ζωή, που όμως επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Απαιτεί εξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση ανάλογα με την ανοχή του κάθε οργανισμού στα τρόφιμα και βεβαίως, εάν εμφανίζει διάρροια ή δυσκοιλιότητα ο ασθενείς. Ο στόχος είναι μια ισορροπημένη διατροφή.

Πιθανές αίτιες του συνδρόμου είναι διαταραχές της νεύρωσης του εντέρου, το άγχος, γενετική προδιάθεση, διαταραχή του μικροβιώματος του εντέρου και οι διατροφικές συνήθειες και η ποσότητα κάποιων τροφών που καταναλώνονται.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης