Διαζύγιο – Γονείς: Πώς να το ανακοινώσετε στο παιδί – Χρήσιμα tips

Διαζύγιο – Γονείς: Πώς να το ανακοινώσετε στο παιδί – Χρήσιμα tips

Το διαζύγιο αποτελεί μια επίπονη διαδικασία τόσο για το ζευγάρι, όσο και για τα παιδιά. Η νέα πραγματικότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση και συχνά τα παιδιά δυσκολεύονται να προσαρμοστούν. Η ένωση «Μαζί για το Παιδί» δίνει χρήσιμες συμβουλές στους γονείς για το πώς να ανακοινώσουν στα παιδιά το διαζύγιο, ώστε να μειώσουν τις ψυχολογικές συνέπειες αυτής της αλλαγής

220630180532_diazygio
*Γράφει η επιστημονική ομάδα της Συμβουλευτικής Γραμμής 115 25 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Το διαζύγιο συχνά είναι μια επίπονη, χρονοβόρα και συναισθηματικά έντονη διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει συγκρούσεις μεταξύ των γονέων. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας αναδύονται πολλά συναισθήματα όπως ματαίωση, θυμός, λύπη, ενοχές, ντροπή, ανασφάλεια.

Οι γονείς συχνά προσπαθούν να κρύψουν τη δυσκολία στην συζυγική τους σχέση από τα παιδιά, το οποίο όμως συμβαίνει κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση και δυσκολία στα παιδιά. Υπό αυτό το πρίσμα, οι γονείς οφείλουν να κατανοήσουν ότι δεν είναι το διαζύγιο αυτό που πληγώνει τα παιδιά τόσο, όσο η έλλειψη επικοινωνίας, η απόκρυψη πληροφοριών, οι εντάσεις κι οι συγκρούσεις καθώς και το ψυχρό κλίμα που μπορεί να υφίσταται μεταξύ των γονέων. Τα παιδιά ζουν μέσα στο οικογενειακό σύστημα επομένως αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά και συχνά ενοχοποιούν τον εαυτό τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης