Επιλόχειoς Κατάθλιψη: Δεν απειλεί μόνο τις γυναίκες – Πόσο κλονίζει τους άνδρες

Επιλόχειoς Κατάθλιψη: Δεν απειλεί μόνο τις γυναίκες – Πόσο κλονίζει τους άνδρες

Οι πιο συνήθεις ασθενείς με επιλόχειο κατάθλιψη είναι οι νέες μαμάδες, ωστόσο νεότερα ερευνητικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι κλονίζεται και ο ψυχικός κόσμος των αντρών αντιστοίχως

220628143632_katathlipsi
Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC), περίπου μια στις 8 γυναίκες θα περάσουν από το στάδιο της επιλοχείου κατάθλιψης, με τα καταθλιπτικά συμπτώματα όμως να επηρεάζουν και τους νέους μπαμπάδες σύμφωνα με νεότερη ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και ταυτόχρονα, με αρνητικές συνέπειες για τον κάθε γονιό αλλά και το νέο τους μωρό.

«Η περιγεννητική φροντίδα επικεντρώνεται στη μητέρα και δεν συμπεριλαμβάνει συνήθως τον σύντροφο, οπότε θεωρήσαμε απαραίτητο να εστιάσουμε εκεί. Άλλωστε, η ψυχική υγεία και των δύο γονέων επηρεάζει τη σχέση τους με το νεογέννητο, αλλά και την ίδια την υγεία του νεογέννητου» επισημαίνει μια εκ των συγγραφέων της μελέτης, δρ. Kara Smythe, μαιευτήρας και γυναικολόγος στο Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Φροντίδας Υγείας του University College του Λονδίνου (UCL).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης