Το σημείο του σώματος που αποκαλύπτει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και διαβήτη

Το σημείο του σώματος που αποκαλύπτει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και διαβήτη

Η κατάσταση της στοματικής μας υγείας μπορεί να αποτελέσει γενικότερο δείκτη της υγείας μας και η επιδείνωσή της μπορεί να προκληθεί από δύο σημαντικές νόσους σύμφωνα με νεότερη μελέτη

220620210501_oulitida
Η προχωρημένη ουλίτιδα συσχετίζεται άμεσα με την καρδιακή προσβολή και τον σακχαρώδη διαβήτη, καθώς τα άτομα με μια από αυτές τις δύο νόσους έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την ασθένεια των ούλων, σύμφωνα με νεότερη μελέτη. Η έρευνα παρουσιάζεται στο EuroPerio10, το παγκόσμιο συνέδριο περιοδοντολογίας και εμφυτευματολογίας που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (EFP).

Ωστόσο, όπως επισημαίνει και η δρ. Ida Stødle, συγγραφέας της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Όσλο της Νορβηγίας, «πρόκειται για μια μελέτη παρατήρησης και δεν υποδηλώνει αιτιότητα. Εντούτοις, τα ευρήματα αυξάνουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις συσχετίσεις μεταξύ χρόνιων ασθενειών που επηρεάζουν μεγάλο αριθμό ατόμων. Η γνώση αυτή μπορεί να συμβάλλει στις προσπάθειες για την πρόληψη αυτών των ασθενειών».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης