Πόνος – Γόνατο: Η απλή δραστηριότητα που ανακουφίζει

Πόνος – Γόνατο: Η απλή δραστηριότητα που ανακουφίζει

Μια απλή αλλά πολύ ευεργετική λύση ανακάλυψαν οι ερευνητές, μελετώντας τις πιθανές μεθόδους ανακούφισης από τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας στο γόνατο. Μια μικρή συνήθεια της καθημερινότητας, που όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή των ασθενών

220609181320_osteoarthritida_gonatou
Η οστεοαρθρίτιδα είναι ο πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας που μας ταλαιπωρεί, προκαλώντας σημαντικές ενοχλήσεις και πόνο. Οι υπάρχουσες θεραπευτικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά, τα οποία μπορούν όμως να βοηθήσουν μόνο στην προσωρινή αντιμετώπιση του πόνου, χωρίς να καταπολεμούν ουσιαστικά τις δομικές αλλοιώσεις της οστεοαρθρίτιδας.

Νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Arthritis & Rheumatology, έφερε στο φως τα οφέλη που μπορεί να έχει στους ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο μια απλή, καθημερινή συνήθεια, χαρίζοντας ελπίδες για ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα εξέτασε 1.212 άτομα, ηλικίας 50 ετών και άνω, καταλήγοντας στη διαπίστωση ότι όσοι εξ αυτών συνήθιζαν να περπατούν ως άσκηση, είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν χρόνιο πόνο στο γόνατο. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι δεν διαπιστώθηκε καμία επίδραση σε ό,τι αφορά στον προϋπάρχοντα πόνο που ενδεχομένως αντιμετώπιζαν οι ασθενείς. Τα ευρήματα αυτά αποτελούν τις πρώτες δημοσιευμένες επιστημονικές αποδείξεις ότι το περπάτημα μπορεί να είναι μια αποτελεσματική αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας του γονάτου, καθυστερώντας την δομική επιδείνωση που προκαλεί η ασθένεια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης