Παιδί – Κατάθλιψη: Ο ευχάριστος και διασκεδαστικός τρόπος να προφυλαχθεί

Παιδί – Κατάθλιψη: Ο ευχάριστος και διασκεδαστικός τρόπος να προφυλαχθεί

Κάθε γονιός που επιθυμεί την ευτυχία των παιδιών του θα προσπαθήσει να τα προφυλάξει από οτιδήποτε μπορεί να τους προκαλέσει άγχος και κατάθλιψη. Ακόμη όμως και όταν η στρεσογόνος κατάσταση επέλθει, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος το παιδί να είναι ψυχικά θωρακισμένο

220531204427_paidi_kid_child_happy_nature_game_play_kounia
Το παιχνίδι στη φύση, τα ακροβατικά στα δέντρα ή τα κόλπα με το ποδήλατο μπορεί να στοιχίσουν δια βίου σημαδεμένα γόνατα, σε αντάλλαγμα όμως θα γίνουν ασπίδα της παιδικής ψυχικής υγείας. Σε αυτό κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έξιτερ που μελέτησαν την επίδραση της περιπέτειας στο άγχος και την κατάθλιψη παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, μέσα από τις απαντήσεις 2.5οο σχεδόν γονέων. Η μελέτη δημοσιεύεται στο Child Psychiatry and Human Development.

Η πανδημία COVID-19 αποτέλεσε κεντρικό άξονα της μελέτης, οπότε οι γονείς κλήθηκαν να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια για το παιχνίδι των παιδιών, τη γενική ψυχική τους υγεία πριν την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού και τη διάθεσή τους κατά το πρώτο lockdown. Οι γονείς διακρίθηκαν σε δύο ομάδες, μία με 427 γονείς από τη Βόρεια Ιρλανδία και μία με 1.919 γονείς από τη Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης