Χοληστερόλη: 5 τρόποι να τη μειώσουμε χωρίς φάρμακα

Χοληστερόλη: 5 τρόποι να τη μειώσουμε χωρίς φάρμακα

Προτού να είναι πολύ αργά και φτάσουμε σε φαρμακευτικές λύσεις, οι ειδικοί συνιστούν να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε πρώτα την καθημερινότητά μας με στοχευμένες παρεμβάσεις στη διατροφή και τον τρόπο ζωής για τη ρύθμιση της χοληστερόλης

220525142231_cholesterol
Είναι αλήθεια ότι συνεχώς ανησυχούμε για την υγεία της καρδιάς μας. Ίσως όμως δεν είναι και τόσο μεγάλος άθλος η προσπάθειά μας να την κρατήσουμε υγιή. Αρκούν ορισμένες καλές συνήθειες. Δύο ειδικοί από την Cleveland Clinic, η διαιτολόγος Kate Patton και ο ειδικός στη φυσιολογία της άσκησης Michael Crawford, μοιράζονται συμβουλές για τη μείωση της χοληστερόλης μέσω της διατροφής και της άσκησης.

Ελαττώστε τα ζωικά λίπη

Σαλάμια, επεξεργασμένα κρέατα, χοτ ντογκ αλλά και το κόκκινο κρέας είναι μερικοί από τους κυριότερους εχθρούς της καρδιάς. Τον κίνδυνο αυξάνουν εξίσου τα λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το πλήρες γάλα, το τυρί, η κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Τα συγκεκριμένα τρόφιμα περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, τα οποία συσχετίζονται με τις υψηλότερες τιμές της χοληστερόλης και την αθηροσκλήρωση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης