Ασφάλιση υγείας: Το ιδανικό νοσοκομειακό πακέτο

Ασφάλιση υγείας: Το ιδανικό νοσοκομειακό πακέτο

Με τη βοήθεια της ιδιωτικής ασφάλισης μπορούν να ξεπεραστούν τα ελείμματα του δημόσιου συστήματος υγείας και ο ασφαλισμένος να έχει στη διάθεσή του ένα αξιοπρεπές νοσοκομειακό πακέτο

220525141133_insurance
Η περιπέτεια της πανδημίας COVID-19 συνέβαλε δραματικά στην κόπωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), εξαντλώντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, αποτρέποντας παράλληλα ένα στα τέσσερα άτομα από την αναζήτηση αναγκαίων υπηρεσιών υγείας κατά τους πρώτους δώδεκα μήνες της επιδημίας. Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το Προφίλ Υγείας 2021 που καταλήγει στην παραπάνω διαπίστωση, το υψηλό κόστος, η μεγάλη απόσταση από τις δομές υγείας και οι λίστες αναμονής αποτέλεσαν τα βασικά αίτια. Επειτα, η πίεση από τα περιστατικά υγείας δεν είναι η μόνη φθοροποιός δύναμη που ασκείται στο ΕΣΥ. Ο χρόνος εξασθενίζει τις δομές του, τον τεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς και τις δυνατότητες αντιμετώπισης περιστατικών με εξελιγμένες μεθόδους.

Για την υπέρβαση των παραπάνω εμποδίων, χείρα βοηθείας τείνει ο ιδιωτικός τομέας μέσα από τη συνεργασία του με το δημόσιο, με τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Μέσω των ΣΔΙΤ μπορούν να ικανοποιηθούν χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου που δεν επιτρέπουν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, να επιτευχθεί καλύτερη οικονομική διαχείριση και, κυρίως, να αποκτήσει το δημόσιο σύστημα υγείας πρόσβαση σε νέα τεχνογνωσία και υπερσύγχρονο εξοπλισμό ώστε να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία ενός πληθυσμού που ζει πλέον περισσότερο και αποκτά νέες ανάγκες. Νέες ασθένειες, η μεγαλύτερη συχνότητα σοβαρών και χρόνιων νοσημάτων από νεαρότερη ηλικία, προβλήματα υγείας σχετιζόμενα με το γήρας αυξάνουν τη ζήτηση και τη χρήση διαγνωστικών και θεραπευτικών μέσων που ακριβαίνουν όσο εξελίσσονται.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης