Άσκηση: Μην σταματάτε ακόμη και αν δεν χάνετε βάρος – Διαβάστε γιατί

Άσκηση: Μην σταματάτε ακόμη και αν δεν χάνετε βάρος – Διαβάστε γιατί

Παρότι έχετε εντάξει στην εβδομαδιαία σας ρουτίνα την άσκηση, ο αριθμός στη ζυγαριά παραμένει στάσιμος; Πριν κρεμάσετε τα αθλητικά παπούτσια, ανακαλύψτε τα πολύτιμα οφέλη της άσκησης, που ξεπερνούν την απώλεια βάρους

220516201814_fitness
Είναι αλήθεια ότι, ειδικά αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, η ένταξη ή και αύξηση της ποσότητας της άσκησης θα είναι μια από τις πρώτες αλλαγές που θα κάνετε στην καθημερινότητά σας, σε συνδυασμό με τη διατροφή. Ωστόσο, ακόμα κι αν για παράδειγμα περπατάτε με γοργό ρυθμό συνολικά δύο με τρεις ώρες την εβδομάδα, και διαπιστώσετε ότι δεν χάνετε βάρος, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να συνεχίσετε την άσκηση, ή ακόμα και να την ενισχύσετε.

Η τακτική άσκηση προσφέρει πολλάπλά οφέλη για την υγεία και σε διαφορετικά επίπεδα. Σύμφωνα μάλιστα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), για την επίτευξη της βέλτιστης υγείας, συνιστώνται 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης την εβδομάδα. Μέσω της άσκησης, τονώνεται το καρδιαγγειακό σύστημα και η κυκλοφορία του αίματος, ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βελτιώνεται η διάθεσή μας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης