Πόσοι αδυνατίζουν με επιτυχία – Η απάντηση είναι απογοητευτική

Πόσοι αδυνατίζουν με επιτυχία – Η απάντηση είναι απογοητευτική

Η απώλεια βάρους αποτελεί έναν πραγματικό αγώνα για τα παχύσαρκα άτομα που τις περισσότερες φορές, ενώ υπάρχει θέληση και προσπάθεια, δεν στέφεται με επιτυχία για το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών. Τι έδειξε σχετική μελέτη

220504175200_obesity
Νεότερη μελέτη που παρουσιάστηκε στο φετινό Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία (ECO) στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας (4-7 Μαΐου) αναδεικνύει τις πραγματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παχύσαρκα άτομα στην απώλεια βάρους, επισημαίνοντας ποιες από τις τακτικές απώλειας βάρους έχουν τελικά θετικά αποτελέσματα και ποιες πέφτουν στο κενό.

Η συγχρονική αυτή έρευνα RESOURCE εξέτασε ενήλικα παχύσαρκα άτομα από έξι ευρωπαϊκές χώρες (τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο) με ΔΜΣ (kg/m²) 30 ή υψηλότερο. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του 2021 και αφορούσαν τόσο τα δημογραφικά χαρακτηριστικά τους όσο και τις συννοσηρότητες, τις θεραπείες, τη χρήση υγειονομικής περίθαλψης, τις στρατηγικές απώλειας βάρους και τις αλλαγές στο βάρος το περασμένο έτος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης