Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή – Καινοτόμο Νομοσχέδιο: Τα πλεονεκτήματα για τα υπογόνιμα ζευγάρια

220505132941_pregnancy

O Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Δρ. Χάρης Χηνιάδης Αντιπρόεδρος της ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, μας εξηγεί αναλυτικά τις αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, αλλά και τα οφέλη που προκύπτουν για τις γυναίκες που ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία

Αλλάζουν τα δεδομένα στο πεδίο της τεκνοποίησης με το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Υγείας, το οποίο προβλέπει σημαντικές αλλαγές στη θεραπεία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στη χώρα μας.

Το νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή για αλλαγές και ψηφοφορία και, εν συνεχεία, θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με την τελική μορφή των ρυθμίσεων.

Οι αλλαγές αυτές είναι αποτέλεσμα των εισηγήσεων της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, προς την κυβέρνηση ήδη από το έτος 2020. Λόγω της πανδημίας COVID-19 υπήρξαν καθυστερήσεις, αλλά η προσθήκη των νέων ρυθμίσεων έρχεται να βελτιώσει ένα νομικό πλαίσιο, το οποίο είναι ήδη προοδευτικό και ίσως το πιο ορθό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης