Φλεγμονή: 6 top μυστικά που τη θέτουν υπό έλεγχο

Φλεγμονή: 6 top μυστικά που τη θέτουν υπό έλεγχο

Ο μεγαλύτερος ίσως κίνδυνος για την υγεία μας δεν είναι ορατός, ούτε εκδηλώνεται με συμπτώματα. Πρόκειται για τη φλεγμονή που μπορεί να θεριεύει στον οργανισμό μας, χωρίς προειδοποιητικά σημάδια. Υπάρχουν ωστόσο, μερικοί αποτελεσματικοί τρόποι να τη μειώσουμε

220420131906_igieini-zoi
Η φλεγμονή αποτελεί κομμάτι της φυσιολογικήςαντίδρασης του σώματος με στόχο την επούλωση τραυματισμών και την καταπολέμηση λοιμώξεων. Παρόλα αυτά δεν συμβαίνει μόνο ως απάντηση στους τραυματισμούς και τις λοιμώξεις. Μια φλεγμονώδης αντίδραση μπορεί να προκληθεί όταν το ανοσοποιητικό σύστημα περνά στη δράση χωρίς να υπάρχει κάποιος «εξωτερικός εχθρός» για να αντιμετωπιστεί. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει κάποιος ιστός που πρέπει να επουλωθεί, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που υπό κανονικές συνθήκες μας προστάτευαν, αρχίζουν να επιτίθενται και να καταστρέφουν υγιείς ιστούς.

Οι ειδικοί τονίζουν πως απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της χρόνιας φλεγμονής είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής, η σωματική άσκηση και η καταπολέμηση του στρες. Παρόλο που τα πρώιμα συμπτώματα της χρόνιας φλεγμονής μπορεί να είναι ασαφή και ανεπαίσθητα, ωστόσο όσο η φλεγμονή εξελίσσεται, αρχίζει να βλάπτει τις αρτηρίες, τα όργανα και τις αρθρώσεις και αν δεν ελεγχθεί μπορεί να συμβάλλει σε χρόνιες παθήσεις όπως είναι οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και η νόσος Αλτσχάιμερ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης