Φλεγμονή: Οι φυτικές ίνες που μπορούν να την μειώσουν – Πού περιέχονται

Φλεγμονή: Οι φυτικές ίνες που μπορούν να την μειώσουν – Πού περιέχονται

Την ευεργετική δράση των δημητριακών και συγκεκριμένα των φυτικών ινών που αυτά περιέχουν ως προς την προστασία της καρδιάς και την καταπολέμηση της φλεγμονής διαπιστώνει πρόσφατη μελέτη

220411183528_cereal
Έναν θησαυρό ανεκτίμητης αξίας αποτελούν οι φυτικές ίνες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι προασπιστές της καλής υγείας και ευεξίας έχουν συνδεθεί με μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιακή νόσο και καρκίνο, την αποτοξίνωση του οργανισμού, την καλύτερη ψυχική διάθεση και πλήθος ακόμα ευεργετικών αποτελεσμάτων στη συνολική υγεία.

Στα παραπάνω πλειοδοτεί πρόσφατη μελέτη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Mailman του Πανεπιστημίου Columbia που δημοσιεύεται στο JAMA Network Open, η οποία εξέτασε την επίπτωση της πρόσληψης φυτικών ινών στη φλεγμονή και την καρδιαγγειακή νόσο, εστιάζοντας σε μια πληθυσμιακή ομάδα που, μολονότι υψηλότερου κινδύνου, έχει παραμεριστεί από τις σχετικές έρευνες· τους ηλικιωμένους που έχουν συγκρτικά υψηλότερους δείκτες φλεγμονής.

Τα ευρήματα έδειξαν κατά τα προγενέστερα ότι οι φυτικές ίνες μειώνουν τη φλεγμονή και -κατ’ επέκταση όπως υπαγορεύουν επιστημονικές υποθέσεις- τα καρδιαγγειακά συμβάματα. Εν προκειμένω, η επιστημονική ομάδα διεύρυνε το ερευνητικό πλαίσιο ώστε να διαπιστώσει επιπλέον αν τα αποτελέσματα διαφέρουν για ξεχωριστές πηγές φυτικών ινών, πώς σχετίζονται οι τελευταίες με πολλαπλούς φλεγμονώδεις δείκτες και εάν η φλεγμονή μεσολάβησε στη σχέση διαιτητικών ινών και καρδιαγγειακής νόσου.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης